Efeler Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Müzik Dolu Bir Gece - Son Dakika
Yerel

Efeler Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Müzik Dolu Bir Gece

Efeler Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla müzik dolu bir geceAYDIN - Efeler Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Konseri düzenlendi.

28.10.2017 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla müzik dolu bir gece

AYDIN - Efeler Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Konseri düzenlendi. Düzenlenen konsere katılan vatandaşlar, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'nin birbirinden güzel eserleri ile unutulmaz bir gece yaşadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yılı nedeniyle düzenlenen geceye Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Koçak, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan eşleriyle birlikte katılırken birçok Cumhuriyet sevdalısı müziksever de katıldı.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda düzenlenen gecede, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nahide Saygün Akkal ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ertuğrul Sevindik, Cumhuriyet Konseri'ni izlemeye gelenlere, müzik dolu bir gece yaşattı.

İlk olarak gecede Ertuğrul Sevindik Türk Sanat Müziği'nin seçkin örneklerini seslendirdi. Daha sonra sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nahide Saygün Akkal Aydın Türküleri yanında ünlü Ozanların da türkülerini seslendirerek salonda büyük bir coşku yarattı. Geçtiğimiz günlerde Aşık Veysel'in doğum günü olduğunu hatırlatan THM sanatçısı Nahide Saygün Akkal, Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü seslendirerek büyük bir alkış aldı.

Düzenlenen konserin sonunda iki sanatçının birlikte seslendirdiği, sözlerini Aşık Mahsuni Şerif'in yazdığı 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Nerde' salonu Türk Bayrakları ile kırmızı beyaza boyadı. Etkinlik izleyicilerden tam not alırken sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Konser, salonda bulunanların hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı ve 10. Yıl Marşı'nı bayraklar eşliğinde, ayakta söylemesi ile sona erdi.

" Büyük önderimizin vasiyetini yerine getirmiş olacağız"

Sanatçılara çiçek taktim ederek yaşattıkları coşku ve müzik ziyafeti nedeniyle teşekkür eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'Cumhuriyet yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir' sözleriyle ülkemizi bizlere emanet etmiştir. Bizler de bu emaneti demokrasimize sahip çıkarak, demokrasimizi geliştirerek ve gelişen bu demokrasimizle birlikte Cumhuriyetimizi taçlandırarak Atatürkümüzün, Büyük Önderimizin vasiyetini yerine getirmiş olacağız. Bu şartları yerine getirdiğimiz ölçüde barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içinde geleceğe umutla bakan bir Türkiye ortamı oluşturacağız" geceye katılan herkese teşekkür etti.

Efeler Belediyesi\'nden Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Müzik Dolu Bir Gece
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Müzik Dolu Bir Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement