Efeler Belediyesi Yeni Hizmet Binası Proje Yarışması Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Efeler Belediyesi Yeni Hizmet Binası Proje Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Efeler Belediyesi Yeni Hizmet Binası Proje Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Efeler Belediyesi’nin yeni yapılacak hizmet binası için başlattığı ödüllü proje yarışması sonuçlandı.

06.11.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler Belediyesi'nin yeni yapılacak hizmet binası için başlattığı ödüllü proje yarışması sonuçlandı. Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Mahalle Konağı'nda gerçekleştirilen ödül töreninde, birinci olarak seçilen 42 sıra numaralı proje ekibi Mimar İbrahim Eyüp, Mimar Olcay Ovalı Eyüp ve Mimar Hakan Deniz Özdemir'in projeleri 60 bin TL ile ödüllendirildi.

Geçtiğimiz 2014 yılında yapılan seçimlerle birlikte Aydın'ın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından merkezde oluşturulan T.C. Efeler Belediyesi ilk seçim vaadlerinden biri olan yeni hizmet binası projesi sözünü yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Aydın eski otogar alanının Efeler Belediyesi'ne verilmesinin ardından yeni hizmet binası için kolları sıvayan Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, geçtiğimiz aylarda proje yarışması düzenlenmesi kararı alarak yeni bina için proje arayışı içerisine girmişti. Aradan geçen süre içerisinde yer görme belgesi alan 146 müellefin 68'i projelerini teslim etti. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'ın da katıldığı değerlendirme çalışmalarında Dürrin Süer başkanlığındaki 5 kişilik asli jüri tarafından değerlendirilen 68 projeden dereceye giren projeler belirlenerek ödül töreni düzenlendi.

Adnan Menderes Mahalle Konağı'nda düzenlenen ödül törenine Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, eşi Gülay Özakcan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, yarışmaya katılan mimarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"TÜM PROJELER ÇOK DEĞERLİ"

Yarışmaya katılan tüm projelerin çok değerli olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Mimar İbrahim Eyüp, "Bir kentin içerisinde yeni bir yapı yapmak kolay bir şey değil. Dikkat ettiğimiz noktalar Aydın'ın bu kadar merkezinde bulunan bir yapının belediyenin ihtiyaçlarına cevap vermesi ve hepsinden önemlisi kullanıcısının halkla bütünleşmesi konusuydu. Kendi içinde ve dışında bütünlüğünü sağlamak ve bunu kentle bütünleştirip ortak bir dil yakalayabilmek bizim öncelikli tercihimizdi. Bizce tüm projeler çok değerli ve kendilerine göre bir fikirleri var. Biz kendimize göre Aydın ve Efeler ilçesini okuyarak bir yorum getirdik. Burada çok değerli bir jüri vardı ve onların içerisinden birinci seçilmek bizim için gurur verici bir olay. Başta halka hizmet verecek bir binayı yarışma yoluyla Efeler'e kazandıracak olan Belediye Başkanı Mesut Özakcan olmak üzere, tüm jüri üyelerine, yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm yarışmacı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Seçim çalışmaları sırasında halka verdiği sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek sözlerine başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerden önce seçim çalışmalarımızı sürdürürken, Efeler Belediyesi olarak bizim bir hizmet binamız yoktu. Yapılan seçimlerin ardından Aydın'ın büyükşehir statüsü kazanması ile birlikte merkezde kurulacak olan Efeler Belediyesi olarak ilk projemizin hizmet binası olacağını söyleyerek halkımıza söz vermiştik. Bu güne kadar hizmet binası yapabileceğimiz bir alanımız olmadığı için bir adım atamadık. Ancak son taşınır taşınmaz mal dağıtımından sonra Aydın eski otogar alanının tapusu belediyemize intikal ederek adımıza tescil edildi. Bizler de göreve geldiğimiz ilk günden bu güne yeni yapacağımız binamız için bu alanını düşünüyor ve hayal ediyorduk. Gerçekleştirilen tescilin ardından bu hayalimizi de gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Yarışmamız belediye yasaları, proje yarışması ile ilgili yönetmeliklerin çerçevesinde bu güne kadar geldi ve artık ödülleri dağıtarak yarışmamızı sonlandırıyoruz. Görev süremiz içerisinde projemizi bitirerek yeni hizmet binamızı halkımızın hizmetine sunmayı planlıyor, yarışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Özakcan'ın konuşmalarının ardından proje yarışması jüri üyelerine, yarışmada görev alan kişilere ve yarışmada 3 derece ve 5 mansiyon ödülü almaya hak kazanan proje sahiplerine ödülleri verildi.

Ödül töreni tüm katılımcılara verilen kokteyl ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

225 BİN TL ÖDÜL DAĞITILDI

Toplamda 225 bin TL ödülün dağıtıldığı yarışmada 3 derece ve 5 mansiyon ödülü alan projeler şu şekilde; 1. Ödül; 42 sıra numaralı proje (Rumuz: 27513) Proje Ekibi: Mimar İbrahim Eyüp (Ekip Temsilcisi) Mimar Olcay Ovalı Eyüp, Mimar Hakan Deniz Özdemir, 2. Ödül; 53 sıra numaralı proje (Rumuz: 83629) Proje Ekibi: Mimar Ceren Balkan (Ekip Temsilcisi), Mimar Kerem Ganiç, Mimar Mert Kalkan, Mimar Sinan Sayın, 3. Ödül; 46 sıra numaralı proje (Rumuz: 98715), Proje Ekibi: Mimar Zehra Aksu (Ekip Temsilcisi), Mimar Ezgi Başar, Mimar/Peyzaj Mimarı Nesli Naz Aksu, Mimar T. Nur Çağlar, Ata Gün Aksu, Serpil Karaca, 1. Mansiyon; 14 sıra numaralı proje (Rumuz: 12450) Proje Ekibi: Mimar Evren Başbuğ (Ekip Temsilcisi, Mimar Can Özcan, Mimar Oğuzhan Zeytinoğlu, 2. Mansiyon; 45 sıra numaralı proje (Rumuz: 12653) Proje Ekibi: Mimar Cihan Sevindik (Ekip Temsilcisi), Mimar Zeynep Canan Sevindik, 3. Mansiyon; 41 sıra numaralı proje (Rumuz: 97041) Proje Ekibi: Mimar Burak Yardımcı (Ekip Temsilcisi), Mimar Ali Önalp, Mimar Güney Gültekin, Mimar Erhan Arslan, 4. Mansiyon; 40 sıra numaralı proje (Rumuz: 15216) Proje Ekibi: Mimar Tamer Başbuğ (Ekip Temsilcisi), Mimar Hasan Özbay, 5. Mansiyon; 13 sıra numaralı proje (Rumuz: 56342) Proje Ekibi: Mimar Ferhat Hacıalbeyoğlu (Ekip Temsilcisi), Mimar Deniz Dokgöz ve Mimar Orhan Ersan. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler Belediyesi Yeni Hizmet Binası Proje Yarışması Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement