Efeler Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliği'nde Stant Açtı - Son Dakika
Yerel

Efeler Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliği'nde Stant Açtı

Efeler Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliği\'nde Stant Açtı

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Urla’da yerel tohumların üretilmesi ve çoğalmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Urla 1. Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katıldı.

06.10.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Urla'da yerel tohumların üretilmesi ve çoğalmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Urla 1. Yerel Tohum Takas Şenliği'ne katıldı.

Urla Malgaca Pazarı'nda "Ata tohumunu getir, paylaş ve çoğalt" sloganıyla düzenlenen şenliğe Aydın'dan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Efeler Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Seydi Koca, Derya Tıkır, Sumran Ünal, belediye meclis üyeleri ve birim amirleri katıldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, şenliğe katılan ve stant açarak destek göstermiş olan Efeler Belediyesi'ne teşekkür etti. Şenliğe katılanlar, sergiledikleri tohumları birbirleriyle takas ederken, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, etkinlikte yaptığı konuşmada atalardan kalan miras tohumların en büyük zenginlikleri olduğunu söyledi.

"YEREL TOHUMA SAHİP ÇIKARAK DESTEK VERDİK"

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a teşekkür ederek sözlerine başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Yerel Yönetimler demokrasinin beşiği olan, vatandaşa doğumundan ölümüne kadar hizmet veren görev alanıdır. Bugün Urla'da ki 1. Tohum Takas Şenliği ismi son günlerde yaşanan şehit haberleri nedeniyle şenlik yerine etkinlik olarak değiştirilmiştir. Ülkemizde yaşanan bu acıların son bulması umuduyla terörü bir kez daha lanetliyoruz. Urla'da bulunmaktan çok mutluyuz, Başkan Uyar'a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim. Atalarımızdan kalmış olan yerli tohumlarımıza sahip çıkmalıyız. Bizde Efeler Belediyesi olarak açtığımız stant ta; Mahlaç pamuğu, Barbunya, Kavun, Arpa, Fasülye, Börülce, Acur, Yerli Beyaz Salatalık, Karpuz, Biber, Kavun, Domates, Yerli Kabak, Bamya, Mısır, Süs Kabağı gibi sebze ve meyvelerin tohumlarını takas ettik. Bizde belediye olarak yok olma sürecine giren bitkisel üretimin ilk aşaması olan yerel tohumların korunup, yaşatılmasına sahip çıkarak destek vermiş olduk" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler Belediyesi Yerel Tohum Takas Şenliği'nde Stant Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement