Efeler Ligi temsilcisi Solhan Spor'dan oyunculara çağrı - Son Dakika
Spor

Efeler Ligi temsilcisi Solhan Spor'dan oyunculara çağrı

Efeler Ligi temsilcisi Solhan Spor\'dan oyunculara çağrı

Efeler Ligi temsilcilerinden Solhan Spor Kulübü Başkanı Sözen, Doğu Anadolu takımı olmanın dezavantajlarını sonuna yaşadıklarını belirterek "Mali olarak sorumluluğumuzu yerine getirmemize rağmen iyi ve kaliteli oyuncular almakta zorlanıyoruz.

28.04.2021 12:25  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler Ligi temsilcilerinden Solhan Spor Kulübü Başkanı Sözen, Doğu Anadolu takımı olmanın dezavantajlarını sonuna yaşadıklarını belirterek "Mali olarak sorumluluğumuzu yerine getirmemize rağmen iyi ve kaliteli oyuncular almakta zorlanıyoruz. İyi kariyerli oyuncular önceliklerini batı takımlarından yana kullanıyorlar. Ligi domine etmiş 5-6 takım en iyi oyuncuları kendi aralarında sürekli değiştirmekte, kendi aralarında transfer yapmaktalar" dedi.

Efeler Ligi'nde mücadele eden Solhan Spor Kulübü Başkanı Ziya Sözen, yeni sezon öncesi transfer durumlarında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Efeler Ligi'nde bir sezonu geride bıraktıklarını ve belli tecrübeleri de edindiklerini aktaran Başkan Sözen, "Bingöl Solhan Spor olarak transfer döneminin başladığı bu günlerde transfer yapmakta zorlanıyoruz. Doğu Anadolu'nun takımı olmanın dezavantajlarını sonuna kadar yaşıyoruz. Mali olarak sorumluluğumuz yerine getirmemize rağmen iyi ve kaliteli oyuncular almakta zorlanıyoruz. İyi kariyerli oyuncular önceliklerini batı takımlarından yana kullanıyorlar. Ligi domine etmiş 5-6 takım en iyi oyuncuları kendi aralarında sürekli değiştirmekte, kendi aralarında transfer yapmaktadırlar. Geriye kalan oyuncuları biz Anadolu takımları kendi aramızda transfer etmeye çalışıyoruz. Transfer ettiğimiz oyuncuları da Doğu takımı olmamızdan dolayı değerlerinin çok üzerinde transfer bedeli ödeyerek transfer ediyoruz. Bundan dolayı mali sorumluluğumuzu yerine getirmemize rağmen üst düzey kariyerli oyuncuları transfer edemiyoruz. Bu sebeple ligde aynı takımlar şampiyon olmakta, ilk altıdaki takımlar değişmemektedir. Takımlar arasında oyuncu kalitesi bakımından uçurumlar olduğundan ligin kalitesi de düşmektedir. Ligi ilk altıda bitiren ve ülkemizi Avrupa'da temsil eden takımlar maalesef başarılı olamıyorlar. Takımlarımızdaki bu başarısızlık maalesef milli takıma da yansımaktadır. Bu durumun değişmesi ülkemizin menfaatine olacaktır. Ülke voleybolunun bu durumdan kurtulması için, ligin daha heyecanlı ve kaliteli geçmesi için takımların kadrolarının bir birine yakın olması lazım. Yakın olmazsa bile en azından uçurum olmaması lazım. Bu durumu değiştirmek oyuncuların elindedir. Doğu-Batı ayrımı yapmadan ekonomik olarak anlaştıkları kulübe gitmeleri lazım. Ön yargılarından kurtulup Anadolu takımlarında oynamayı denemeleri lazım" dedi.

"Hiç bir oyuncumuzu ekonomik olarak mağdur etmedik"

Efeler Ligi'ne çıktıkları geçen yıl da benzer sıkıntılar yaşadıklarını anımsatan Sözen, "Büyük takımlar transferlerini bitirdikten sonra geriye kalan oyuncuları diğer takımlar olarak aramızda paylaşmak zorunda kaldık. Her yıl şampiyon adaylarının ve ligi ilk dört sırada bitirecek takımların belli olduğu bir yerde bu durum ligin kalitesini ister istemez düşürüyor. Geçen yıl takımızda oynayan bütün oyuncuların mutlu bir şekilde ilimizden ayrıldığını düşünüyorum. Hiçbir oyuncumuzu ekonomik olarak mağdur etmedik. Bütün teknik heyet ve sporcuların ödemelerini gününde yaptık. Geçmiş dönemlerde takımımızdan alacağı olan oyuncuların bütün ödemelerini yaptık. Şu an hiçbir oyuncunun takımızdan alacağı yoktur. Ailesi ile Bingöl'e gelen oyuncularımıza kalacakları iyi ortamlar hazırladık. Takımızın sosyal tesisi ve konaklama alanı olmamasına rağmen bütün oyuncularımıza evler kiraladık, bütün ihtiyaçlarını karşıladık ve rahat etmeleri için her türlü detayı düşündük. Kısacası iyi bir aile bütünlüğü yakaladık. Biz Bingöl halkı, oyuncularımızı bağrımıza bastık. Sonuç ne olursa olsun onların arkasında durduk. Bu yıl şartlarımız ve imkanlarımız daha da düzelecektir. Bu yıl takımımızı tercih edecek tüm oyuncular sıcak bir aile ortamında takımıza hizmet edeceklerdir. Geçen yıl Efeler Ligi'ne yeni çıktığımızdan bir takım acemilikler ve zorluklar çektik. Bu yıl inşallah bu sorunların hiç birini yaşamayacağız" ifadelerini kullandı.

"Hedef Avrupa"

Takım olarak bu yıl ligi ilk altıda bitirip Avrupa Kupaları'na katılmak istediklerini dile getiren Sözen, "Hedefleri olan genç ve karakterli oyuncuların takımıza transfer olmalarını bekliyoruz. Çok kaliteli ve ilkeli bir hocayla çalıştığımız için çok şanslıyız. Mehmet Şahin hocamız; gençlere önem veren, geleceğin yıldızlarını yetiştirmeye çalışan vizyon sahibi bir hocadır. Çalışmayı ve disiplini çok seven hocamızla çalışan genç oyuncular muhakkak büyük başarılar yakalayacaklardır. Bundan dolayı takımımızı tercih edecek oyuncuların hiç bir tereddüt yaşamadan ilimize gönül rahatlığı ile gelebilirler. İddia ediyorum ki hiç bir takımda bulamayacakları rahat çalışma ortamını, aile sıcaklığını, misafirperverliği ve huzuru Bingöl'de bulacaklardır. Gelecek hedefleri olan, vizyon sahibi olan tüm oyuncuları takımızda oynamaya davet ediyorum. Pandemi süreci biterse ligin en çok taraftarı olan takım olarak dolu tribünler önünde maçlarımızı oynayacağız. Her maçımızı en az 2 bin kişi ile oynayacağız. Bu durum oyuncuların Voleyboldan zevk almalarını sağlayacaktır. Bingöl Solhan Spor olarak, centilmen, bir o kadar da ateşli taraftara sahibiz. Seyircimiz en büyük gücümüzdür. Pandeminin bitmesini iple çeken taraftarımız, takımımızı desteklemek için sabırsızlanıyor. Bütün olumsuzluklara rağmen inşallah karakterli, yetenekli, hedefleri olan vizyon sahibi oyuncuları transfer ederek en iyi takımı oluşturacağız. Bingöllü hemşehrilerimizin bize inanmalarını, güvenmelerini ve takımlarına sahip çıkmalarını istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Efeler Ligi temsilcisi Solhan Spor'dan oyunculara çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti
    10:14 Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti.

  • Takımı ligden çekecekler mi? Fenerbahçe'de tarihi kongre için kim ne dedi
    10:14 Takımı ligden çekecekler mi? Fenerbahçe'de tarihi kongre için kim ne dedi

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon maçında yaşanan olaylar sonrası ligden çekilme kararını görüşmek üzere camianın önde gelenleriyle istişarelerini sürdürdü. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapma kararı alan Koç, kulübe geçmişte hizmet veren yöneticilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Toplantıda katılımcılar ligden çekilme önerisiyle ilgili düşüncelerini dile getirdi. Bazı yöneticiler ligden çekilmeye karşı olduklarını belirtirken, bazıları da tepki olarak belirli eylemler önerdi.

  • Köyceğiz Toparlar Ortaokulu Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği'ni Üçüncü Olarak Tamamladı
    10:07 Köyceğiz Toparlar Ortaokulu Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği'ni Üçüncü Olarak Tamamladı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Toparlar Ortaokulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Masa Tenisi Küçük Kızlar İl Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak yer aldı. Okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan'a ziyarette bulunan öğrenciler, başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde haftanın maçları
    09:40 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde haftanın maçları

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 25, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 31. hafta karşılaşmaları yapılacak. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde de play-off yarı final maçları oynanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanan programa göre, birçok önemli maçın yer aldığı haftada takımlar mücadele edecek.

  • Dünya devi gözünü kararttı! Arda Güler'in yeni takımı belli gibi
    09:40 Dünya devi gözünü kararttı! Arda Güler'in yeni takımı belli gibi

    Real Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler'i Bayern Münih'in transfer etmek istediği ve Alman yetkililerinin Arda için sürpriz bir teklif yapabileceği belirtildi.

  • Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada
    09:36 Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada

    Trendyol Süper Lig'de geride kalan 30. haftada en centilmen takım Trabzonspor oldu. Trabzonspor, 1 kırmızı kart ve 45 sarı kartla ligin en az kart gören takımı oldu. Ayrıca, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz ay en centilmen teknik direktör olarak seçilmişti.

  • Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu
    09:20 Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde Merve, Aleyna, Aysu ve Berna arasında yapılan eleme mücadelesinin kaybedeni Aysu oldu. Oyunu geçtiğimiz sene yaşanan deprem felaketinde kaybettiği arkadaşına ithaf eden Aysu, gözyaşlarına boğuldu.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.


Advertisement