Efsane Denizlispor Küme Düşmenin Eşiğinde... - Son Dakika
Spor

Efsane Denizlispor Küme Düşmenin Eşiğinde...

Denizlispor, 2017/18 sezonu Spor Toto 1. Lig'inde küme düşmeme mücadelesi veriyor…

18.04.2018 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safter Obuz/ Skorer
2001/2002 sezonunda Türkiye Süper Lig'ini averaj farkıyla 5. tamamlayarak UEFA Kupası'na gitmeye hak kazanan Denizlispor'un tarihindeki en efsane sezonunu sizler için derledik...
O dönem Denizlispor haricinde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kocaelispor da UEFA Kupası'nda boy gösterdi. Avrupa'da Türk futbolunun iştah kabartan performansı, bir sonraki sezon için de ülke puanını ciddi bir şekilde yükseltti.
Rıza Çalımbay yönetimindeki Denizlispor; Ali Tandoğan, Servet Çetin, Mustafa Özkan, Ersen Martin'in yanı sıra o dönem herkesin yakından tanıdığı, Denizlispor'un 7 yıl boyunca formasını terleten Roman Kratochvil de efsane kadroda yerini almıştı.
1. ve 2. turda sırasıyla Lorient ve Sparta Prag'ı eleyerek üçüncü tura kalan Denizlispor'un rakibi o sezon hem Fransa Lig Şampiyonu hem de Fransa Süper Kupa Şampiyonu olan Lyon takımı oldu. Coupet, Luyindula, Edmilson ve Juninho gibi yıldızları olan Lyon'la ilk maçında evinde golsüz berabere kalan Denizlispor deplasmanda turu nasıl geçeceğinin hesaplarını yapıyordu ama yönetim bile buna inanmıyordu. Rıza Çalımbay önderliğinde maça başlayan Yeşil-Siyahlılar, Mustafa Özkan'ın 5. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Geriye kalan 85 dakika boyunca Denizlispor futbol takımı yerini barikat ekibine bırakarak Lyon'a geçit vermedi ve Denizlispor mucize ötesi bir başarıya imza attı.
Bu galibiyet sonrasında son 16'ya kalan Denizlispor, Porto'ya 6-1 ve 2-2'lik skorlarla elense de müthiş performansıyla gönüllerde taht kurmuştu. Küme düşme hesapları yapan Denizlispor Porto'ya elendi. Unutmamamız gereken şey, Denizlispor'un o dönemin UEFA Şampiyonu  'Jose Mourinho'lu Porto'ya elenmesiydi...
Anılar güzeldir…
Ersen Martin: "Denizlispor - Porto maçının bitiş düdüğüyle Jose Mourinho yanıma geldi. Kafama vurdu 'Aferin! Böyle devam et.' dedi.
O sezon Porto, Denizlispor'u eledikten sonra çeyrek finalde; Fenerbahçe'yi son 16'da eleyen Panathinaikos'u, yarı finalde ise çeyrek finalde Beşiktaş'ı eleyen Lazio'yu geçerek finalde Celtic'in rakibi oldu. Derlei ve Alenichev'in gollerine karşılık Henrik Larsson'un 2 golüne engel olamayan Porto, normal süresi 2-2 biten maçta uzatmaların 115. dakikasında Derlei'nin attığı golle UEFA kupasını müzesine götürdü.

Efsane Denizlispor Küme Düşmenin Eşiğinde...
Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Efsane Denizlispor Küme Düşmenin Eşiğinde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement