Efsane Gitarist Beatles Şarkıları ile İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Efsane Gitarist Beatles Şarkıları ile İstanbul'da

Efsane Gitarist Beatles Şarkıları ile İstanbul\'da

Müzikal hayatında 40. Yılına yaklaşan efsanevi gitarist, bu seferde gençliğinde en çok onu etkileyen grup olan Beatles parçalarıyla bizlerle.

02.04.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AL DI MEOLA PLAYS BEATLES & MORE

Müzikal hayatında 40. Yılına yaklaşan efsanevi gitarist, bu seferde gençliğinde en çok onu etkileyen grup olan Beatles parçalarıyla bizlerle…

Al Di Meola geçtiğimiz eylül ayında kendisini gitara yönlendiren grup olarak nitelediği Beatles'a ahtı vefasını göstererek 'All your life' adlı bir albüm yayınladı. Sanatçı 8 Mayıs akşamı Beatles parçalarıyla CRR sahnesine konuk oluyor.

Bilet fiyatları: (www.biletix.com)
1. Kategori - 123.50 TL
2. Kategori - 103.50 TL
3. Kategori - 83.50 TL
4. Kategori - 63.50 TL
5. Kategori - 53.50 TL
6. Kategori - 43.50 TL

Al Di Meola Berkley Müzik Okulu'nu bitirdikten sonra, 1974 yılında, 19 yaşındayken Chick Corea'nın grubu muhteşem füzyon grubu Return to Forever'a katıldı. Di Meola 1976 yılında meydana gelen önemli üye değişikliğine kadar grupla birlikte çaldı.

Farklı stilleri keşfe çıkan Al Di Meola, en çok Latin etkili caz füzyon çalışmalarıyla tanındı. Meola, Guitar Player Dergisi'nin okuyucuları arasında yapılan oylamada dört defa En İyi Caz Gitaristi seçildi.

Gitar tarihçisi Robert Lynch, Meola için; "Elektrogitar tarihinde, enstrümanı geliştirmek için Bay Di Meola'dan daha teknik çalışan biri daha olmamıştır. Çeşitli stiller ve ölçülere genel hâkimiyeti, akıllara durgunluk verir. Bu kadar yıldır onun çalışmalarını inceleyebildiğim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum," diyor.

Kariyerinin başında, ilk solo albümü "Land of the Midnight Sun" (1976)'da da olduğu gibi Di Meola, teknik ustalığı, aşırı hızlı ve karmaşık gitar soloları ve besteleriyle dikkat çekti. Ancak, daha ilk albümlerinde, Akdeniz kültürlerini ve flamenko gibi akustik janrları keşfetmeye başladı. "Elegant Gypsy" (1977) albümünden "Mediterranean Sundance" ile "Lady of Rome, Sister of Brazil" bu keşfin en iyi örneklerindendir. Di Meola, "Casino" ve "Splendido Otel" gibi albümlerinde caz-füzyon içerisinde Latin müziğini keşfetmeye devam etti. Sanatçı McLaughlin ve Lucia'yla birlikte yaptığı, çok satan akustik albümü "Friday Night in San Francisco"da akustik tonlarda daha hafif bir yorum sergiledi. 1980 yılında, arkadaşı Latin rock gitaristi Carlos Santana ile birlikte turneye çıktı.
"Scenario"da (Miami Vice tema şarkısı ile meşhur olan) Jan Hammer işbirliğiyle cazın elektronik yüzünü keşfetti. Bu değişikle birlikte, akustik albümü "Cielo e Terra"da yeni ufuklar açtı. "Soaring Through a Dream" gibi albümlerine gitar/ sentezleyicilerini katmaya başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Efsane Gitarist Beatles Şarkıları ile İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement