Efsane Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Efsane Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Son Yolculuğuna Uğurlandı

Efsane Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ankara’da 86 yaşında hayatını kaybeden eğitimci-yazar, öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık, Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

09.09.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 86 yaşında hayatını kaybeden eğitimci-yazar, öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

86 yıl süren ömrüne 86 kitap yazmayı ve bu kitaplardan elde ettiği maddi imkanlarla 17 okul, 1 kültür merkezi, 1 halk eğitim merkezi, 1 rehberlik araştırma merkezi ve 1 öğretmenevi yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlamayı, yüzlerce okula kütüphane ve laboratuvar kuran efsane öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık için Kocatepe Camisi'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi Tekışık ve Karabıyık ailesi taziyeleri tek tek kabul etti.

Kocatepe Camisi'nde gerçekleştirilen cenaze törenine, Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın eşi Ayten Tekışık, kızları Betül Tekışık Turan, Işık Tekışık ve Işıl Karabıyık, damadı Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Eski Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve yakınları başta olmak üzere, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, eski bakan Saffet Arıkan Bedük, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, eski rektörler ile eğitim camiasının önemli isimleri katıldı.

Eski TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık, "Dayımdı, babamdı, kayınbabamdı. Allah rahmet eylesin, başka bir şey söylemiyorum" diyerek acısını dile getirdi.

"HÜSEYİN ABİ, EĞİTİM CAMİASININ ALTIN TAŞLARINDAN BİRİSİYDİ"

Cenazeye katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "Türkiye'nin aydınlanması, cumhuriyet değerlerinin kazanılması ve Türkiye'de okuma yazma bilmeyen kalmasın idealiyle yola çıkan Hüseyin Abimizi bugün son yolculuğuna uğurluyoruz. 30 yakın aştığı okulla Hüseyin Bey bugün Türkiye'nin en mümtaz şahsiyetlerinden birisi olarak anılarımızda yer alacak" dedi.

Gök, "Onun okulunda okuyan binlerce öğrenci bugün Türkiyemizin değerlerini savunuyorlar. Gerçekten büyük bir kayıp. Hüseyin Bey'in ismi çok ismi bilinmese de eğitim camiasının altın taşlarından birisidir, kutup yıldızlarından bir tanesidir. Onu öğrencileri her zaman rahmetle anacaktır" ifadelerini kullandı.

"MEZAR TAŞI DA KAYBOLSA BU KUTSAL HOCANIN ESERLERİ, OKULLARI VE KİTAPLARI VAR"

Tekışık'ın cenaze namazını kıldıran Kocatepe Camisi İmam-Hatibi İsmail Coşar ise, "Hocamla iki defa karşılaştım. İnsanın kıymeti himmeti nispetindedir. Hoca himmetiyle gayretiyle hizmetiyle aptesiyle manasıyla milletine hizmet etmiş bir insandır. Hocanın mezar taşı da kaybolsa bu kutsal hocanın eserleri, okulları, camileri ve kitapları vardır. Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu.

Cenaze namazının ardından Tekışık'ın tabutu cenaze aracına taşındı. Tekışık'ın naaşı Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Efsane Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement