Efsanevi Besteci Zamfir Antalya'da - Son Dakika
Güncel

Efsanevi Besteci Zamfir Antalya'da

Efsanevi Besteci Zamfir Antalya\'da

Dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Gheorghe Zamfir, tatil için geldiği Antalya Belek'teki otelde bir de konser verdi.

01.04.2014 17:46  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşk şarkılarının unutulmaz besteci ve yorumcusu, dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Gheorghe Zamfir, tatil için geldiği Antalya Belek'teki otelde bir de konser verdi.

Önceki yıllarda gerçekleştirdiği konserler nedeniyle sık sık ziyaret ettiği Türkiye'ye tatil için gelen Gheorghe Zamfir, bu kez tatil için Antalya Belek'te bulunan Calista Luxury Resort'u seçti. Otel genel müdürü Ali Kızıldağ'ın misafirliğinde tatilini sürdüren Zamfir, Antalya güneşinde yeni beste çalışmaları da yapıyor.

Mayıs ayında Barcelona'da düzenlenecek özel konserle 50'nci sanat yılını kutlayacak olan Gheorghe Zamfir, oteldeki hayranlarından gelen yoğun talep üzerine 1000 kişinin izlediği muhteşem bir konser performansına da imza attı. Zamfir, öğrencisi olan Aydın Yavaş ve Antalya Konservatuvarı'ndan öğrencilerle birlikte 'Memleketim' şarkısını pan flütüyle ölümsüzleştirdi. Konser sonrasında otelde konaklayanların dakikalarca ayakta alkışladığı Zamfir'e, Genel Müdür Ali Kızıldağ özel bir plaket sundu.

Türkiye'yi ve Türk kültürünü çok sevdiğini belirten besteci, Temmuz ayında daha uzun süreli bir tatil için tekrar geleceğini söyledi.

200'DEN FAZLA ALBÜM

Gheorghe Zamfir, repertuarında yer alan çingene müziğine, ana vatanı Romanya'nın folkloruna yer verirken, bunları Puccini, Verdi, Mozart, Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada seslendiriyor. 200'den fazla albüme, 40 milyondan fazla albüm satışına imza atan sanatçı, film müziklerinde de önemli bir isim. Zamfir, 'Once Upon a Time in America', 'The Karate Kid' gibi filmlerin müziklerine imza atarken, Quentin Tarantino'nun 'Kill Bill Vol. 1' filminde, James Last Orchestra'yla kaydedilen 'The Lonely Shepherd' parçasıyla da dikkat çekti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Efsanevi Besteci Zamfir Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement