Ege'de İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitimleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Ege'de İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitimleri Başladı

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü'nün düzenlediği çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimi EÜ Kültür Sanat Evi'nde başladı.

08.06.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılış konuşmasını yapan Rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü 60 yıllık geçmişinde ilkleri gerçekleştiren Ege Üniversitesi'nin bu konuda da bir ilk gerçekleştirdiğini söyledi. Üniversite hastanesinde bu konuda ilk adımların atıldığını belirterek sözü İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatör Yardımcısı Erdal Öz'e bıraktı.

İşverenlere ve çalışanlara yönelik getirilen İş Güvenliği Yasası hakkında genel bilgiler vererek konuşmasına başlayan Erdal Öz özellikle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu üzerinde durarak ''burada bulunmamızın ana nedeni bu kanundur'' dedi.

Yasanın diğer tüm yasalardan bağımsız olduğunu söyleyen Öz, bu yasanın işveren ve çalışanlara eşit yükümlülük getirdiğini ifade etti. Bu yasanın kamu ve özel sektöre ait tüm çalışma yerlerinde geçerli olduğunun altını çizdi.

Her oturumdan önce katılımcıların ön teste tabi tutulduğunu hatırlatan Erdal Öz her oturumun sonunda da son test yapılarak katılımcıların değerlendirme formunu dolduracağını ve eğitime katılanlara sertifika verileceğini belirtti.

Konuşma boyunca anayasada yer alan diğer iş sağlığı ve güvenliği kanunlarının ilgili maddelerine değinilen eğitime katılım oldukça yoğundu.Toplantıda genel hatlarıyla ; çalışma mevzuatı,çalışanların hak ve sorumlulukları,iş yeri temizliği ve düzeni,iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar üzerinde duruldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'de İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement