Ege'de "Türkiye'de Kötü Beslenme" Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Ege'de "Türkiye'de Kötü Beslenme" Çalıştayı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu'nda 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü 9.00-16.30 saatleri arasında "Türkiye'de Kötü Beslenme" çalıştayı düzenlenecek.

04.05.2016 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinlikte Prof. Dr. Kenan Demirkol, Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Doç. Dr. Işıl Ergin, Doç. Dr. Hülya Yüksel, Doç. Dr. Reci Meseri, Ziraat Mühendisi Ayşe Nuran Çil ve Ziraat Mühendisi Mesut Yüce Yıldız sunum yapacak.

Çalıştay ile ilgili açıklamalarda bulunan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Tarım Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tayfun Özkaya, "Etkinlikte, Türkiye'de kötü beslenme yapısal bir şiddet midir? Oleik asitçe zengin ayçiçek çeşitlerinin ıslah edilmesi, yayılması, kamu tarafından desteklenmesi mümkün müdür? Kronik hastalıklar ile kötü beslenme ve onlarla tarım sistemi arasında ne gibi ilişkiler vardır? Gıda sanayi hijyene önem verirken besinlerin bizi güçlendirmesi acaba ihmal mi ediliyor? Gıda standartları hijyeni sağlar görülürken acaba tekelleşmeye mi hizmet ediyor? Tarımda agro-ekolojik yöntemlerin yaygın kullanımı neden sağlanamıyor? Tarım politikalarında bu açılardan neler değişmeli? sorularına cevap aranacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'de 'Türkiye'de Kötü Beslenme' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement