Ege'den Akdeniz'e Bisiklet Turu - Son Dakika
Yerel

Ege'den Akdeniz'e Bisiklet Turu

Ege\'den Akdeniz\'e Bisiklet Turu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Bisiklet Kulübü sporcuları İzmir'den Adana'ya bisiklet turu gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

25.07.2013 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Bisiklet Kulübü sporcuları İzmir'den Adana'ya bisiklet turu gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

ÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz'da başlayan ve 20 gün sürecek olan yolculukta, Ömer Taşkın, Hakan Akıllıoğlu, Selçuk Aslan ve İzzet Altınsoy yer alıyor.

4 kişilik ekip, Efes'ten başlayarak, dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağına, Likya Uygarlığı'na başkentlik yapmış mistik Ksantas'tan ölü denizin doğal manzaralarına, dünyadaki doğal cennetlerden birisi olan Kelebekler Vadisi'nden, Olimpos-Çıralı'ya, Mersin'in güzelliği Kız Kalesi'nden Anavarza'ya kadar uzanan yolculukta birçok tarihi ve kültürel yerden geçecek.

Sporcuların amacının, bisiklet kullanımına dikkat çekmek, doğaya zarar vermeden de bisikletle yolculuk yapmanın mümkün olduğunu göstermek, ulaşım ve turizm alternatifi olarak bisikletin bireysel ve toplumsal sağlık sorunlarında önemli bir halka olduğunu fark ettirmek olduğu bildildi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ege'den Akdeniz'e Bisiklet Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement