Ege İnşaat'tan Kültür Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Ege İnşaat'tan Kültür Hizmeti

Ege İnşaat\'tan Kültür Hizmeti

Aydın'da yaklaşık çeyrek asırdır hizmet veren Ege İnşaat Firması, 2012 yılında özel bir tasarımla hazırladığı takvimlerle Aydın'ın en önemli mirası camileri ele aldı.

09.01.2012 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da yaklaşık çeyrek asırdır hizmet veren Ege İnşaat Firması, 2012 yılında özel bir tasarımla hazırladığı takvimlerle Aydın'ın en önemli mirası camileri ele aldı. Bir çok medeniyete beşiklik etmiş Aydın'daki çeşitli yapıların önemli bir kültür mirası olduğunu belirten İnşaat Mühendisi ve Müteahhit Mahmut Çağlayan, 2012 yılında Aydın'ın bu önemli kültür miraslarını halka ve özellikle genç nesillere aktarmak istediklerini söyledi.

Anadolu'da ve özellikle Aydın'da bulunun en önemli tarihi yapılar arasında yer alan camilerin yapılışından, kullanılan inşaat tekniğine kadar birçok özelliği bulunduğu belirtildi. Hala dimdik ayakta duran bu eserlerin tanınması amacıyla 2012 yılı takvimlerinde ele aldıklarını belirten Ege İnşaat Firması sahibi Mahmut Çağlayan, "Ciddi bir kültür mirası olan camilerimiz hakkında pek çoğumuz ve özellikle gençlerimiz yeterli bilgiye sahip değil. Asırlar önce yapılmasına rağmen çok muhteşem olan bu eserler üzerinde çalışmalar yaptık. 2012 yılında halk arasında Kırmızı Minareli Camii alarak bilinen Ağaçarasi Camii, Bey Camii, Ramazanpaşa Camii, Caihanoğlu Camii, Üveys Paşa Camii, halk arasında Eski Yeni Camii olarak bilinen Hasan Çelebi Camii'nin bu yıl tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Bu eserler gerçekten nadide eserler. Her birinin ayrı bir özelliği ve hikayesi var" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege İnşaat'tan Kültür Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement