Ege'nin İki Yakası Ayvalık'ta Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ege'nin İki Yakası Ayvalık'ta Buluştu

Ege\'nin İki Yakası Ayvalık\'ta Buluştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ‘Ege’de Barış ve İletişim Siniparksi Derneği’nin İzmir ve Midilli Adası’ndaki yönetici ve üyeleri bir araya geldi.

21.12.2013 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 'Ege'de Barış ve İletişim Siniparksi Derneği'nin İzmir ve Midilli Adası'ndaki yönetici ve üyeleri bir araya geldi.

Ayvalık Belediyesi'nin konukseverliğinde, belediyeye ait Boğaziçi Otelinde düzenlenen toplantı; İzmir- Seferihisar Belediye Başkanı ve Ege'de Barış ve İletişim Siniparksi Derneği'nin İzmir Başkanı Tunç Soyer'in öncülüğünde, Ege'de Barış ve İletişim Siniparksi Derneği'nin Midilli Başkan Yardımcısı Pallis Stratis öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda; 15. kuruluş yıl dönümünü kutlayan derneğin Midilli Adası yöneticileri; Stratis Pothas, Gıorgıos Milios, Anna Milios, Dimitris Milios, Apostolos Komninakas, Babis Krıklanis, Teta Koutsovili, Lesvos Ticaret Odası Temsilcisi Panagiotis Tatakıs, Yera eski Belediye Başkanı Sotırıs Zamtrakis, Agla Paraskavevi eski Belediye Başkanı Alekos Evaggelinos, Tüketiciler Birliği Temsilcisi Spanovdakis İlias, dernek üyeleri; Stratula Vaiti, Katerine Apostolidi, Stratis Athanasıs, Christos Stathellis, Gıdrrgıos Simos, Babis Stilıanidis, Olga Sahpaloglu, Kleanti Voulala, tercüman Fatos Lazari hazır bulundu.

Toplantıda; 'Ege'de Barış ve İletişim Siniparksi Derneği'nin İzmir ayağını oluşturan dernek üyeleri arasında ise Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eski Bergama Belediye Başkanı Sefa Taşkın, Ankara-Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Didim eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Seferihisar Kent Konseyi aşkanı Deniz Tolga İnci, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sosyolog Engin Önen, derneğin kurucuları Murat Mumcu, Nilgün Alpaslan, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri hazır bulundu. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in Ankara'da bulunması nedeniyle katılamadığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkan Vekili Fatih Ayyürek, Siniparksi Derneği'nin İzmir ve Midilli Adası'ndaki yönetici ve üyelerini Ayvalık'ta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Derneğin 15. kuruluş yıldönümünü kutlamasından dolayı mutlu olduklarını kaydeden Ayyürek, "Burada her birimiz birçoğumuzla iş birliği içinde bulunarak bir sürü güzel işe imza attık. Pansiyoncular Derneği ile belediye başkanımızın başlattığı dostluk ilişkileri sayesinde Siniparksi Derneği ile birlikte Ayvalık ve Midilli 'de karşılıklı festivaller yaptık. Dilerim ki bu güzel festivallerin devamı gelir. Bu dostluk ve kardeşlik bağı bizim için çok önemlidir. Ne olursa olsun bunu yaşatmak ve geliştirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Fatih Ayyürek'in ardından konuşan Seferihisar Belediye Başkanı ve derneğin İzmir yakasının Başkanı Tunç Soyer ise; 15 yıl önce Yunanistan'ın Midilli Adasında, 10 yıl kadar önce de İzmir'de kurulan Ege'de Dostluk ve İletişim Derneği'nin Ege'de barış umutlarını yeşerttiğine işaret etti. Bu barışın en somut örneklerinden birinin, Seferihisar'ın da bu dernek bünyesinde temsil ediliyor olması olarak gördüğünü kaydeden Soyer, "Hepimiz biliyoruz ki, barış hiç kimsenin bizlere hediye edebileceği bir şey değil. Barışı kalıcı kılmak için sadece ticaret, sanat, sporla değil, hayatın her alanında iletişim içerisinde olmakla sağlayabiliriz. Bizden sonraki kuşaklara bırakabileceğimiz en değerli armağanın barış olduğunun bilincinde olmamız gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Ege'de Barış ve İletişim Siniparksi Derneği'nin Midilli Dernek Başkan Yardımcısı Stratis Pallis, toplantıda bulunamayan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in aralarında olduğunu hissettiklerini vurguladı. Midilli'de birkaç gün önce derneklerinin 15. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirterek, "Bu kutlamaları yaparken derneğimiz bünyesinde bugüne kadar yaptıklarımızı değerlendirip, bundan sonra da uygulayacağımız stratejilerimiz üzerine yoğunlaştık. Derneğimizi kurduğumuz ilk yıllarda en çok Yunanistan'da hüküm süren ırkçılıkla mücadele etmek vardı. Bunların yanı sıra en çok da göçmen sorunu üzerinde odaklaştık. Bu kapsamda, Asya ve Afrika'nın birçok ülkesinden Türkiye üzerinden Yunanistan ve Midilli Adasına yasa dışı yollardan giren binlerce göçmenin durumlarıyla yakından ilgileniyoruz. Biz dernek olarak bu insanların insan hakları konusunda haklarının teslim edilmesi gerektiğine inanıyor ve bunun içinde elimizden geldiğince büyük bir çaba gösteriyoruz. Bu konuda yerel yönetimlerin de destekleriyle çabalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

ÖNEMLİ KARARLAR

Toplantıda; Örgütsel olarak öncelikli tüm ortak faaliyetleri koordine edecek kalıcı bir sekretaryanın oluşturulması, 2009 yılından bu yana süren tüm gelişmelere ve çabalara rağmen Yunanistan hükümetinin Türkiye vatandaşlarından Sengen Antlaşması gereği vize talep etmesinin iki ülke arasında turizm ve ticaret işbirliğini engellediği, iletişim, barış ve anlayış meselesi, istihdam ve fırsatlar, Gençlik faaliyetleri, Yaz okulları, yarışmalar, yıllık festival ve toplantılar göç konusu, egede barış ödülü, kaynak kullanılarak ortak projeler yapmak, kardeş okullar seçmek ve ekonomik işbirliği gibi 14 konu üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, alınan kararlardan yaz döneminde Seferihisar öncelikli olmak üzere Ege'nin çeşitli ilçelerinde Türk-Yunan çocuklarının kaynaşması adına Ege'nin iki yakasındaki çocukların karşılıklı olarak ziyaretlerinin organize edilmesine karar verildi.

Toplantıda, 15 yıl süresince Ege'de barış çabaları gösteren derneğin emektar üyelerine de plaket verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege'nin İki Yakası Ayvalık'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement