Ege'nin Organik Ürünleri Amerika Pazarında Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Ege'nin Organik Ürünleri Amerika Pazarında Tanıtılacak

Ege\'nin Organik Ürünleri Amerika Pazarında Tanıtılacak

Türk gıda ürünleri, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı Amerika Birleşik Devletleri’nde en büyük gıda fuarı Summer Fancy Food Show Fuarı’nda görücüye çıkarken, Türkiye’de fuarda partner ülke olarak yer alacak.

23.06.2017 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk gıda ürünleri, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı Amerika Birleşik Devletleri'nde en büyük gıda fuarı Summer Fancy Food Show Fuarı'nda görücüye çıkarken, Türkiye'de fuarda partner ülke olarak yer alacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bu yıl 25-27 Haziran 2017 tarihleri arasında 63. kez düzenlenecek olan Summer Fancy Food Show Fuarı'nda Türkiye Milli Katılı Organizasyonu'nu 1998 yılından bu yana olduğu gibi Ege İhracatçı Birlikleri üstleniyor.

Normal şartlar altında Summer 2017 Fancy Food Fuarı'nda tanıtım yapma imkanı olmadığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Partner ülke tanıtımında birçok alanda poster ve her türlü mecrada tanıtımı yapılabildiğini, Fuarda yaklaşık 50.000 ziyaretçinin her ortamda Türkiye logosu ile karşılaşacağını kaydetti.

Dünyanın en büyük gıda ithalatçısı Amerika Birleşik Devletleri'ne, Türkiye'nin önemli bir gıda tedarikçisi olduğu mesajını vermek istediklerini dile getiren Ünlütürk, "Amerika Birleşik Devletleri, yıllık yaklaşık 130 milyar dolar gıda ürünleri ithalatı yapıyor. Bu ithalattan en azından 2 milyar dolarlık pay almak istiyoruz. Summer Fancy Food Fuarı bu hedefi gerçekleştirmemiz açısından çok değerli bir fuar. Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri'ne 2016 yılında yaptığı toplam gıda ürünleri ihracatının 755 milyon dolar olduğunu göz önüne alırsak Türk gıda ihracatçıları için çok önemli bir pazar olduğunu unutmamak gerek. Tüm dünya tarafından önemsenen bu ünlü fuarın ihracatçılarımıza yeni kapılar açacağına olan inancımızla 2017 yılında Summer Fancy Food Fuarına partner ülke olduk ve önemli tanıtım aktiviteleri gerçekleştireceğiz. Toplam 530 m2lik alanda yerimizi alarak 40 firmamız ile yer alacağımız bu fuarın Türk gıda ürünlerinin tüm dünyada bilinirliğini artıracağını ve dolayısıyla ihracatımıza katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye milli katılımı dahilinde, fuara ağırlıklı olarak kuru meyve, zeytinyağı, meyve ve sebzeden mamuller, hububat ve bakliyat ürünleri, baharat, unlu mamuller ve şekerleme sektörlerinden katılım sağlanmakta olduğunu ifade eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, Türk gıda firmalardan söz konusu fuara her geçen yıl artan bir katılım talebi olduğuna dikkati çekti.

Partner Ülke olarak Türkiye'nin Level 3 katında fuar ana kapısının tam karşısında ayrıcalıklı bir yeri olacağı bilgisini veren Tarakçıoğlu, Partner Ülke olmanın diğer ayrıcalıklarını ise şöyle sıraladı; "Fuar alanı girişinde kayıt alanında ziyaretçileri standımıza çekmek için 4 adet poster panosu ilanı verilecek. Fuar alanında gezen katılımcıları standlarımıza çekmek için fuar alanı içinde 10 adet poster panosu ilanı olacak. Fuar ziyaretçilerine ve katılımcıları giriş kartları için yaka kartı askısında Turkey logosu yer alacak. Fuar organizatörünce dağıtılacak çantaların bir yüzünde Turkey logomuza yer verilecek.

Dijital birçok platformda Turkey logosu yer alacak

Ziyaretçilerin kayıtlarını online olarak yaptıklarında aldıkları konfirmasyon e-postaları, Fuar mobil uygulamasında navigasyon ekranı, On-line yerleşim planı vb. alanlarda Turkey logosunun gözükeceği bilgisini paylaşan Tarakçıoğlu, "Fuar öncesinde ve fuar süresince ilgili alıcılara dağıtımı yapılan fuar resmi kataloğunun kapak sayfasında logomuz ve tam sayfa ilanımız yer alacak.Gurme gıda ürünleri konusundaki ABD'nin önemli ihtisas dergilerinden Specialty Food dergisinin fuar sayısında tam sayfa ilanımız yer alacak. Fuar süresince günlük olarak yayınlanan Fancy Food Show Daily'nin arka kapağında reklamımız yayınlanacak. Specialty Food e-gazetesinin 2 sayısında partner ülke olduğumuz ile ilgili haber yayınlandı. Fuarın internet sitesinde yer alan logo ve reklamlara tıklandığında katılımcı firmalarımızın profillerine ulaşılabiliyor" dedi.

Kültürel Tanıtım Alanı

Fuar alanında giriş kapısı önünde sabah ve öğleden sonra 1'er saat olmak üzere günde 2 saat ülkemize ait tanıtım ürünleri dağıtımı yapılacağını da anlatan Tarakçıoğlu, giriş kapısındaki enformasyon standında ülkemiz gıda ürün üretici-ihracatçılarına yönelik tanıtımın yanı sıra Türkiye standını ziyaret eden yabancı işadamlarına ilgilendikleri konularda ticari enformasyon hizmeti verileceğini sözlerine ekledi.

Fancy Food Fuarına 55 ülkeden bin 70'i yabancı, 2 bin 670 firma katılıyor. Fuarı 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege'nin Organik Ürünleri Amerika Pazarında Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement