Ege'nin Uludağ'ı Bozdağ'da Sağlık Ocağı Kapalı - Son Dakika
Güncel

Ege'nin Uludağ'ı Bozdağ'da Sağlık Ocağı Kapalı

Ege\'nin Uludağ\'ı Bozdağ\'da Sağlık Ocağı Kapalı

'ege'nin Uludağ'ı' olarak adlandırılan İzmir'in Ödemiş İlçesi Bozdağ Beldesi'nde, aile sağlığı merkezi uygulamasına geçildikten sonra sağlık ocağının kapanması nedeniyle sıkıntı yaşanıyor.

31.01.2012 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'ege'nin Uludağ'ı' olarak adlandırılan İzmir'in Ödemiş İlçesi Bozdağ Beldesi'nde, aile sağlığı merkezi uygulamasına geçildikten sonra sağlık ocağının kapanması nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Hastalar belediyeye ait ambulansla Birgi Beldesi'ne ya da Ödemiş'e götürülüyor.

Bozdağ beldesinde, aile sağlığı merkezi uygulamasına geçildikten sonra sağlık ocağı kapatılarak, bir süre sağlık evi olarak hizmet verdi. Ancak dört ay önce buranın da kapatılmasıyla vatandaşlar ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Haftada bir gün doktor gelen Bozdağ'da vatandaşlar acil durumlarda hastalarını ya kendi arabalarıyla ya da belediye ait ambulansla 27 km. uzaklıktaki Ödemiş'e ya da 20 km. uzaklıktaki Birgi'ye götürmek zorunda kalıyor.

Bozdağ'ın CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Keskin, turizm beldesi olma yolunda hızla ilerleyen Bozdağ'da sağlık ocağının kapalı olmasına tepki gösterdi. Aniden rahatsızlanan ya da trafik kazası geçiren vatandaşlara yardım etme şansları bulunmadığını kaydeden Keskin, "Doktorumuz yok, hemşiremiz yok, ebemiz bile yok. Herhangi bir acil olayda hastayı belediyenin ambulansıyla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne gönderiyoruz. Bu nakil sırasında da ne bir sağlıkçımız ne de sağlıkla ilgili personelimiz var. İnsanlarımızın bir pansuman, bir enjeksiyon ihtiyacı bile karşılanmıyor. Doktor haftada bir gün kısa bir süreliğine gelip gidiyor. Bu konuda acil bir destek bekliyoruz" dedi.

ŞİKAYET EDİYORLAR

İstiklal Mahallesi muhtarı Halil Fırat Otçu da, sağlık ocağının aktif olarak çalışmaması nedeniyle vatandaşların büyük sıkıntı çektiğini ve sürekli şikayet aldıklarını söyledi. Otçu, "Ateşlenen bir çocuğa iğne yapacak kimsemiz yok. Hiçbir sağlık personeli olmaması nedeniyle zor durumdayız" dedi. Vatandaşlardan Fevzi Atçı, da "Benim yeni doğan bir çocuğum var. Geçen gece ateşlendi. Arabam da yok. Perişan olduk. Sağlık ocağı aktif olmadığı için büyük sıkıntı çekiyoruz. Sağlık Bakanlığımızdan sesimizi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

TURİSTİK BELDE AMA

Ege'nin Uludağ'ı olarak anılan ve turistik olarak nitelendiren beldenin sağlık koşulları açısından böyle eksik kalmasını kabul edemediklerini belirten Üzeyir Anıldoğan da, "Çocuğumuza, hasta olan ana babamıza bir iğne yaptırıp eve dönmek için 60 km. yol katediyoruz, Beldemizde hazır bulunan sağlık ocağımızın kilidinin açılarak faal hale getirilmesini sayın Sağlık Bakanımızdan istiyoruz" dedi.

Ödemiş Sağlık Grup Başkanı Dr. İbrahim Telli de, Bozdağ beldesindeki sağlık ocağının aile hekimliğine geçildikten sonra kapandığını ve bir süre sağlık evi olarak hizmete devam ettiğini söyledi. Telli, "Haftanın bir günü aile hekimi ve aile sağlığı elamanı ile mobil sağlık hizmeti vermektedir. Ebemiz Fatma Şahin de 15 Eylül 2011'de tayin oldu. Böylece kimse kalmadı. Bozdağ'ın sağlık evine en kısa sürede bir personel atanması en büyük dileğimizdir" diye konuştu. - İzmir/ Ödemis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege'nin Uludağ'ı Bozdağ'da Sağlık Ocağı Kapalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement