EGE Teknopark Yeniden BİGG Uygulayıcı Kuruluşu Oldu - Son Dakika
Güncel

EGE Teknopark Yeniden BİGG Uygulayıcı Kuruluşu Oldu

EGE Teknopark Yeniden BİGG Uygulayıcı Kuruluşu Oldu

Ege Üniversitesi Teknoparkı (Ege Teknopark), TÜBİTAK tarafından Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulunan 23 arayüz kuruluşu arasında yer aldı.

03.07.2018 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Teknopark, "TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı" kapsamında 2018 yılında açılan "1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı" değerlendirmesinde, Türkiye'nin 23 arayüz kuruluşu arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Ege Teknoparkın gelişen yapısı ile bölge ekosistemine büyük katkılar sunacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, '' EGE Teknopark ve nüvEGE Kuluçka Merkezi olarak; genç girişimcilere BİGG-EGE programımız aracılığıyla mentorluk, iş planı hazırlama, girişimcilik kampları, eğitimler ve ön kuluçka hizmetleri sağlayacağız. Bu hizmetler ve eğitimler sonucunda girişimcilerin hayalindeki firmayı kurmalarına destek olacağız. Tüm aşamaları tamamlayan girişimciler şirket kurduktan sonra TÜBİTAK'la sözleşme imzalayarak toplam 150 bin TL'ye varabilen desteği almak için Ege Teknopark bünyesindeki nüvEGE Kuluçka Merkezinde şirketlerini kurarak faaliyetlerine başlama fırsatı elde edecekler. Genç girişimcileri desteklemeyi sürdüreceğiz'' şeklinde konuştu.

BİGG-EGE onayını almış olan iş planları, 2. aşamada TÜBİTAK tarafından seçilen uzman panelistlerce değerlendirilecek. Değerlendirme sonucu desteklenmeye uygun bulunan iş planları, girişimcilerine şirket kurmaları için gerekli kapıları açmış olacak.

TÜBİTAK-BİGG NEDİR?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2009–2015 yılları arasında "Teknogirişim Destek Programı", TÜBİTAK tarafından ise 2012–2014 yılları arasında "1512 Aşamalı Girişimcilik Destek Programı" başlıkları altında, teknoloji tabanlı iş fikri sahibi girişimcilerin şirket kurmaları ve fikirlerini hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla 100 bin TL hibe desteği sunulan programlar yürütüldü.

2015 yılı başında ise Teknogirişim ve 1512 Aşamalı Girişimcilik Destek Programları birleştirildiği ve TÜBİTAK tarafından "1512 Bireysel Genç Girişimci Destek Programı" ismiyle yürütüleceği açıklandı. Ek olarak, 100 bin TL olan hibe miktarı 150 bin TL'ye yükseltildi ve programın 1. aşama faaliyetlerinin (tanıtım, iş fikri toplama ve girişimcilere iş planı hazırlama eğitimlerinin verilmesi) TÜBİTAK'ın seçtiği Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından yürütülmesine karar verildi.

Ege Üniversitesi, 2015-2016 yıllarında BİGG-SEA (Sabancı Üniversitesi-Ege Üniversitesi-Adana ÜSAM) işbirliği kapsamında; dönemin uygulayıcıları arasında tek konsorsiyum olma özelliğiyle yürütülmüş olan proje sonrasında, 2017 yılında Gazi Üniversitesi Teknoparkı BİGG-ANAHTAR programı çerçevesinde İzmir'deki potansiyel genç girişimcilere 2 dönemde hizmet verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EGE Teknopark Yeniden BİGG Uygulayıcı Kuruluşu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement