Ege Üniversitesinden Sigarayla Mücadelede İş Birliği - Son Dakika
Güncel

Ege Üniversitesinden Sigarayla Mücadelede İş Birliği

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Ülkemizde sigaranın sebep olduğu ölümlerin sayısı trafik, terör, iş kazasına bağlı diğer ölümlerin toplamından 5 kat daha fazla" dedi.

20.10.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Ülkemizde sigaranın sebep olduğu ölümlerin sayısı trafik, terör, iş kazasına bağlı diğer ölümlerin toplamından 5 kat daha fazla" dedi.

Ege Üniversitesi ve İzmir Sağlık Müdürlüğü arasında sigarayla mücadele konusunda iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, Türkiye'de sigara bırakma tedavi programlarının yaygın bir biçimde uygulanabilmesi amaçlandı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, imza töreninde, sigaranın toplum sağlığını ve geleceğini tehdit eden önemli bir sorun olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de sigara kullanımı nedeniyle bir çok kişinin yaşamını yitirdiğini dile getiren Budak, "Önlenebilir bir ölüm sebebi olmasına rağmen ülkemizde sigaranın sebep olduğu ölümlerin sayısı trafik, terör, iş kazasına bağlı diger ölümlerin toplamından 5 kat daha fazla." diye konuştu.

Budak, sigaranın özellikle solunum sistemi, kanser, mide ve bağırsak hastalıkları, kalp damar ve beyin-damar hastalıklarının en büyük sorumlusu olduğunu belirterek, "Hayata geçirilen bu protokol, sigara tüketen vatandaşlarımızın bu alışkanlığını bırakması ya da içme sıklığını azaltmak için yeni yaklaşım geliştirilmesini kapsıyor. Toplum sağlığını ilgilendiren önemli bir soruna karşı verilen mücadelede Ege Üniversitesi'nin ve hocalarının yer almasından gurur duyuyorum." diye konuştu.

Daha sonra Rektör Budak, İzmir Sağlık Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Yenal Duğral, EÜ Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü adına da Müdür Vekili Prof. Dr. Ali Saffet Gönül, iş birliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Üniversitesinden Sigarayla Mücadelede İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement