Egeli Genç Doktorlar Mezun Oldu - Son Dakika
Güncel

Egeli Genç Doktorlar Mezun Oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi genç mezunlarını profesyonel hayata uğurladı.

12.06.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen mezuniyet töreni sağlık şiddetinden kaybedilen doktorları anarak başladı. Karanfiller koyarak ve"Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz" pankartı açarak tepkilerini belirten genç doktorlar izleyenlerden büyük alkış aldı.

Sonrasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selda Erensoy eşliğinde Hipokrat Yemini ettiler.

Törene katılamayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tebrik mesajı göndererek genç mezunları kutladı. Prof. Dr. Yılmaz tebrik mesajında "Ege Üniversitesi kültürü ile yoğurulmuş bu genç mezunlarımızın üniversite sonrası yaşamlarında başarılar diliyorum. Aklın rehberliğinde hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayarak mücadele edeceklerinin inancıyla onları sevgiyle uğurlamanın heyecan ve onurunu sizlerle yaşıyorum. Sizler Egelisiniz ve ülkenin aydınlık geleceğinin sizlerin elinde şekilleneceğini unutmayınız. Hayat boyu başarılar diliyorum" gibi ifadelere yer verdi.

Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve diğer fakülte dekanlıklarından da birçok kutlama mesajı geldi.

Konuşma yapan dönem birincisi Dr. Burçin Cansu Bozca "Bugün burada sadece bir çocuğunuz doktor olmadı, 332 çocuğunuzun da doktor olduğunu bilmelisiniz. Bizler 6 yılın sonunda zorlu ama güzel bir yolu hekim olarak tamamladık ve işimizi en güzel şekilde devam ettireceğiz. Bana her zaman destek olan aileme, arkadaşlarıma ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum" dedi. Ayrıca Ege Tıp ailesinin en genç üyeleri olmaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi. Sağlık şiddetine de dikkat çeken Bozca bu konuda her zaman mücadele edeceklerini ifade etti.

"Mezunlarımız İyi Birer Hekim Olma Yolundalar"

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı "Bu akşam burada hem guruları hem de sevinçleri bir arada yaşıyoruz, onlarla gurur duyabilirsiniz. Onlar artık iyi birer hekim olma yolundalar. Bizler bu genç mezunlarımızı inci gibi işledik. Sizler asla buradan mevsimlik açan çiçek gibi gelip geçtiğinizi düşünmeyiniz. Bazılarınız başka ortamlarda çiçek açmaya devam edecek. Bazılarınız ise bahçelerinde yeni fidanlar yetiştirecek, sadece bu bahçeyi sulamayı unutmayınız"dedi.

"Mesleğiniz Çok Kıymetli"

Törene katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla "Bugün gerçekten değerli bir meslek olan tıp mesleği ve mezunlarımız bu mesleğin gereğini tam anlamıyla yerine getirecektir. Buna inancım her zaman tam olmuştur. Zor bir meslek ama bir o kadar da kıymetli. Genç hekimlerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum, ailelerine de yürek dolusu sevgilerimi gönderiyorum" dedi. Dereceye giren doktorların çoğunun kız öğrenciler olduğuna dikkat çeken Olgun bu durumdan mutlu olduğunu ve kadınları her alanda görmek istediğini ifade etti.

"Hekim Ordusu Daha Genç"

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner "Hekim ordumuza 332 yeni pırıl pırıl genç kardeşlerimiz katıldı. Bunun gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Son zamanlarda artan şiddet olaylarıyla hep birlikte mücadele edeceğiz. Siz aileler olarak çocuklarınızın her zaman yanında olun ve tüm olumsuzluklara karşı çıkın. Bugün burada mezun olan genç doktorlarımıza yeni hayatlarında başarılar ve güzel zamanlar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Tören sonunda emekli öğretim üyelerine Şükran Plaketi, dereceye giren doktorlara hediyeler ve doktor adaylarına diplomaları verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Egeli Genç Doktorlar Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement