Egeli İhracat Şampiyonları Ödüllerine Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Egeli İhracat Şampiyonları Ödüllerine Kavuştu

Egeli İhracat Şampiyonları Ödüllerine Kavuştu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu, 2015 yılında Türkiye’ye 143.7 milyar dolar döviz kazandıran ihracat şampiyonları için düzenlenen ödül töreni ile taçlandı.

08.06.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu, 2015 yılında Türkiye'ye 143.7 milyar dolar döviz kazandıran ihracat şampiyonları için düzenlenen ödül töreni ile taçlandı. İhracat başarı ödüllerinden sekiz tanesini Egeli firmalar kazandı. Türkiye geneli ilk 10 firmaya ödül verilirken, sektörler bazında ise sektörlerinde ihracat şampiyonu firmalar ödüle kavuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi 23. Olağan Genel Kurulu, 2015 yılında Türkiye'ye 143.7 milyar dolar döviz kazandıran ihracat şampiyonları için ödül töreni düzenlendi. Türkiye geneli ilk 10 firmadan iki tanesi Egeli ihracatçılardan oluşurken, sektörel ödüllerde ise Egeli ihracatçılar altı ödülün sahibi oldu. İhracat şampiyonlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi. Aliağa'da rafinerisi bulunan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. Türkiye'de en fazla ihracat yapan firmalar sıralamasında ikinci firma olurken, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe de Türkiye Şampiyonu oldu. Firmanın ödüllerini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Manisa merkezli Vestel Ticaret A.Ş. Türkiye geneli ihracat sıralamasında beşinci olurken, elektrik elektronik ve hizmet sektöründe Türkiye şampiyonluğunu bu yıl da sürdürdü. Firmanın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

KLC GIDA ZİRVEDEKİ YERİNİ KORUDU

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe son yıllarda zirveye abone olan KLC Gıda Ürünleri İth. İhr. Tic. A.Ş. bu yıl da zirveyi bırakmadı. Kılıç Deniz Ürünleri Dış Ticaret Firması KLC Gıda'nın şampiyonluk ödülünü İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin elinden aldı.

BRİTİSH AMERİCAN TOBACCO TÜTÜN MAMULLERİ BU YIL DA BİRİNCİ

Tütün sektöründe ise Ege Tütün İhracatçıları Birliği üyesi British American Tobacco Tütün Mamulleri San. Tic. A.Ş. geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olurken, ödülünü almak üzere İsmail Gökhan Bilgiç hazır bulundu. Bilgiç'e ödülünü Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi üçlüsü verdi.

MARMARABİRLİK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNDE ŞAMPİYON

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği üyesi Marmarabirlik, zeytin ve zeytinyağı sektöründe ihracat şampiyonu olurken ödülünü Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'ya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi takdim etti.

HABAŞ, ÇELİK SEKTÖRÜNDE ŞAMPİYON

Tesisleri İzmir'de bulunan Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. çelik sektöründe bu yıl da ihracat şampiyonu oldu. Firmanın ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran'a Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Egeli İhracat Şampiyonları Ödüllerine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement