Egeliler 'Ata'sını Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Egeliler 'Ata'sını Unutmadı

Egeliler \'Ata\'sını Unutmadı

Doğan HABER AJANSI- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77'inci yılında Ege kentlerinde törenlerle anıldı.

10.11.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğan HABER AJANSI- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77'inci yılında Ege kentlerinde törenlerle anıldı. Ege'de saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu, herkes saygı duruşunda bulundu. Muğla merkezdeki törende siren 09.10'da çalarken, Yatağan İlçesi'nde ise teknik arıza sonucu siren çalmadı. Uşak'ta 50 bin karanfilden yapılan Türk bayrağı, beğeni topladı.

AYDIN

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'inci yıl dönümünde Aydın'da törenle anıldı. Aydın Valiliği önündeki Atatürk büstüne çelenk konmasıyla başlayan törene, Vali Erol Ayyıldız, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, şube müdürleri, birim amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk'ün sesinden 10'uncu Yıl Nutku'nun dinletilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Anma etkinlikleri, Hidayet Sayın Kültür Merkezi'ndeki anma programıyla son buldu.

TURİST GEMİSİ SİREN ÇALDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kuşadası'nda da törenle anıldı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı ile Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hasan Şahin'in Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla tören başladı. Saat 09.05'i gösterdiğinde itfaiye, ambulans ile araçlar kornalarını çaldı. İki dakikalık saygı duruşu süresince limanda demirli bulunan Bermuda bayraklı 'Artania' gemisi de sirenleriyle törene eşlik etti. Resmi törenin tamamlanmasından sonra siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de anıta çelenk sundu. Ayrıca vatandaşlar anıta karanfiller bıraktı. İkinci kez saygı duruşunda bulunan kalabalık, İstiklal Marşını okudu.

BALIKESİR

Balıkesir'de 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinin ilki Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek anıta çelenk sundu. Sirenlerin çalmasıyla törene katılanlar ve tüm Balıkesirliler Atatürk için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. İkinci tören saat 10.00'da Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde oldu. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Liderin Cesareti' adlı piyesi sahneye koydu.

DENİZLİ

Atatürk'ün vefatının yıl dönümü için Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, oda ve dernek temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar törene katıldı. Vali Kocatepe, Tuğgeneral Özbakır ve Başkan Zolan, anıta çelenk sundu. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. O anlarda hayat adeta durdu. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Denizli'de resmi törenin dışında cadde ve sokaklarda insanlar sirenle birlikte saygı duruşuna geçerek Atasını andı, trafik durdu. Araçlarından inen vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Bazı sürücüler de klaksonlarına basarak saygı duruşuna eşlik etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

MANİSA

Ulu önder Atatürk'ün vefatının 77'inci yıl dönümü sebebiyle Manisa'da düzenlenen anma törenleri Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve çok sayıda vatandaş törene katıldı. Ardından siren sesleri eşliğinde iki dakika boyunca saygı duruşunda bulunuldu. Kentte hayat durdu. Protokol üyeleri tören sonrası Fatih Anadolu Lisesi tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen anma programına katıldı. Piyade Binbaşı Cemal Ekinci, Ulu Önder Atatürk'ün askeri kişiliğini slayt sunumuyla katılımcılara anlattı. Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir, oratoryo gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle program son buldu.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de Ata'nın ölüm yıl dönümü için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Saat 08.55'te çelenklerin Atatürk Anıtı'na konulmasıyla tören başladı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkan Vekili Ali Uyanık, askerler, bürokratlar ve öğrenciler törene katıldı. Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Kentte bu sürede adeta hayat durdu. Caddelerde yürüyen vatandaş, yolda seyreden araçlar, denizde sefer yapan feribotlar durdu. İskele Meydanı'nda ayakkabı boyacısı 57 yaşındaki Orhan Ağırtaş da Atatürk'e saygı için boyacı sandığının başında saygı duruşuna geçti.

CHP'DEN ALTERNATİF TÖREN

Törenin ardından CHP İl Başkanlığı'nca alternatif çelenk koyma töreni yapıldı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve İl Başkanı Hamza Karagöz ile partililer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İl Başkanı Hamza Karagöz, Ata'yı özlemle ve hasretle andıklarını söyledi. Etkinlikler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Kampüsündeki Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki programla devam etti. Öte yandan; AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yazılı mesaj yayınlayarak Atatürk'ün ülke için önemini vurguladı.

MUĞLA

Ulu önder Atatürk'ün ölüm yıl dönümü Muğla kent merkezi ve ilçelerinde de anıldı. Ata'nın öldüğü o anda kentte hayat durdu. Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün çelenk koymasıyla tören başladı.

SİRENLER 5 DAKİKA GEÇ ÇALDI

Ata'nın gözlerini yumduğu saat 09.05 yerine sirenlerin saat 09.10'da çaldığı duyuldu. İki dakikalık saygı duruşuyla birlikte bayraklar yarıya indirildi. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ile AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de törene katıldı. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 09.30'da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Gökçe tarafından 'Atatürk'ün Devlet Adamlığı' konulu konferans verildi. 75. Yıl Fen Lisesi tarafından hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk oratoryosu ve korosu adlı programın sunumu yapıldı.

YATAĞAN'DA SİRENLER ÇALMADI

Yatağanlılar da Atasını unutmadı. Anıt Meydan'daki anma törenine Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, daire amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te iki dakikalığına saygı duruşundu bulunuldu. Ancak bu süreçte çalması beklenen sirenlerden ses çıkmadı. Törenin ardından Kaymakam Özkan, teknik bir arıza yaşandığını söyledi.

BODRUM

Ata'nın ölüm yıldönümü Bodrum'da da törenle anıldı. Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Özalın, Garnizon Komutanı Personel Albay Atilla Göksel Oral, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ve Bodrumlular katıldı. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından saat 09.05'te başlayan 2 dakikalık saygı duruşu sırasında kentte hayat durdu. Bodrumlularda ve bazı çocuklarda üstlerine giydikleri Atatürk baskılı tişörtleri ve ellerinde bayraklarla törene katıldı. Tören sırasında Bodrum Limanı'ndaki tekneler ve yoldan geçen araçlarda korna çaldı. Kentteki anma etkinlikleri Nurol Kültür Merkezi'nde lise öğrencilerinin hazırladığı oratoryoyla devam etti.

UŞAK

Uşaklılar da Atasını unutmadı. Uşak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine; Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın'ın anıta çelenk koymasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

50 BİN KARANFİLDEN TÜRK BAYRAĞI

Uşak Fotoğrafçılar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Uşak Belediyesi tarafından Atanın ölüm yıldönümü için gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında meydanda 15.5 metrekare büyüklüğünde bir panoya 50 bin karanfil kullanılarak yapılan Türk bayrağı ilgi çekti. Törene katılanlar, bayrak önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Egeliler 'Ata'sını Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in hayatını kaybetmesi nedeniyle adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Advertisement