Egemen Bağış'a Protesto - Son Dakika
Güncel

Egemen Bağış'a Protesto

Egemen Bağış\'a Protesto

Egemen Bağış, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere Frankfurt'a gitti.

27.10.2013 23:48  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) davetlisi olarak çeşitli temaslarda bulunmak üzere Frankfurt'a geldi. Sabah saatlerinde Alman iş adamları ile bir araya gelen Bağış, öğleden sonra Palmengarten'da düzenlenen toplantıda, Avrupalı Türklere hitap etti. Bağış daha sonra UETD yöneticileri ile çeşitli toplantılar yaptı.UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Genel Sekreteri Metin İlhan, Kadın Kolları Başkanı Necla Kara, Hessen Bölge Başkanı Muhsin Şenol ve yaklaşık iki yüz davetlinin hazır bulunduğu toplantıya, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Konsolos Özkan Durmaz da katıldı.Konuşmasında, Avrupalı Türklerin bir anlamda Türkiye'nin sancakbeyleri olduğunu dile getiren Egemen Bağış, "Türkiye son on bir yılda çok büyük bir gelişme kaydetti. Artık sizi ülkeye döviz gönderen bir mali kaynak olarak gören hükümetler yok. Paranız sizin olsun. Biz sadece birbirinize destek olmanızı ve çocuklarınıza iyi eğitim vermenizi istiyoruz. Bu ülkeye yüzde yüz uyum sağlamış ama asimile olmamış bir nesil, Almanya'nın kilit noktalarına gelmeli" dedi.

KILIÇDAROĞLU BAYKAL'DAN İYİ

Cumhuriyet Halk Partisi'ni de eleştiren Egemen Bağış, "Ana muhalefet milletin değerlerinden o kadar kopuk ki, milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olan bir parti haline gelmiştir. Bu nedenle, CHP bizim çok büyük bir şansımızdır. Eskiden Baykal varken, ben kendisinden çok memnundum. Baykal partinin başından ayrılmak zorunda kalınca bir ara telaşlandım. Ancak Bülent Arınç'ın deyimiyle 'Yüce Rabbim verdikçe veriyor'. CHP'nin başına Kılıçdaroğlu gibi bir isim geldi" dedi.

SARIGÜL AYIBI CHP'YE YETER

Daha önce Şişli Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle partiden ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye davet edilmesini eleştiren Bağış, "Düşünün CHP'nin koskoca İstanbul'da kendi içerisinden gösterebileceği tek bir aday yok. Dört yıl önce partiden attıkları birini davet ediyorlar. Bu ayıp da onlara yeter" şeklinde konuştu.Egemen Bağış'ın konuşması sırasında Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup genç, ayağa kalkarak slogan atmaya başladı. Özel güvenlik görevlileri, gençleri salonun dışına çıkarırken, Bakan Bağış görevlileri sert davranmamaları yönünde uyardı. Buna rağmen protestocu gençler, kendilerine sert davrandıklarını savundukları görevlilerle tartıştı. Protestodan sonra AK Parti hükümetinin Cumhuriyet tarihi boyunca en çok ağaç diken hükümetlerden biri olduğunu savunan Bağış, Gezi protestolarının arkasında faiz lobisinin olduğunu söyledi.

GEZİ'DE DAĞITILAN SANDVİÇİN HESABI SORULACAK

Eskiden ülkenin Cumhurbaşkanının bile Kürt olduğunu söylemekten çekinerek ancak ima ile yetindiğini kaydeden Bağış, "Kürt sorunu çözüm sürecine girince, devletin ödediği faizler azalınca birileri devreye girdi. Şimdi iki genç arkadaş buraya gelmiş, dışarıya artistik yapacaklar ya, hazırlıklı bir protesto yapıyorlar. Sonra da bunlara halkın tepkisi diyorlar ancak ne hikmetse dünyanın her yerinde aynı pankart, aynı slogan, aynı ses tesisatı. Gezi eylemlerinde dağıtılan kumanyaların nereden geldiğini, bu sandviçleri kimin yaptırdığını biliyoruz. Merak etmeyin bunların hepsinin hesabı sorulacak" diye konuştu.

İŞÇİ ÇOCUKLARI DOKTOR OLDU

Geleceğe bırakacakları en önemli eserin dini ve kültürel değerleri kuvvetli bir gençlik olduğunu ifade eden Muhsin Şenol, işçi çocuklarının bu ülkede avukat, doktor, mühendis olarak adlarından sıkça söz ettirdiklerini ve bu hayalin ancak çalışmakla gerçekleştiğini söyledi.

PARTİ SEÇMEDEN SİYASETE KATILIN

Süleyman Çelik, Avrupalı Türklerin her ne kadar Türkiye'den uzakta da yaşasalar, siyasi gündemi takip ettiklerini ve içerisinde yer aldıklarını belirtti. UETD olarak siyasi konuların dışında sosyal sorunlara da eğilerek, insanları bir araya getirmeye gayret ettiklerini ifade eden Çelik, katılıma yönelik çalışmalarla Türklerin siyasete ilgilerinin artmasına katkı koyduklarını kaydetti. Çelik, ayrıca Türk kökenli gençlere siyasi parti seçmeden partilere üye olmalarını tavsiye etti.

HABER: İHA

KAMERA: İHA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Egemen Bağış'a Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement