Eğirdir Gölünde Kaçak Avcılıkla Mücadele - Son Dakika
Ekonomi

Eğirdir Gölünde Kaçak Avcılıkla Mücadele

Eğirdir Gölünde Kaçak Avcılıkla Mücadele

Isparta’nın Eğirdir Gölünde, 19 bin 420 metre uzunluğunda ağ, 13 bin 530 adet kerevit sepeti ele geçirildi.

14.02.2018 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'nın Eğirdir Gölünde, 19 bin 420 metre uzunluğunda ağ, 13 bin 530 adet kerevit sepeti ele geçirildi.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Gölünde uygulanan av yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eğirdir Gölü'nün gelecek nesillere en iyi şekilde bırakılması için çeşitli kurumlarla ortaklaşa çalışmalar yürüttüklerini belirten Akdaş, "Eğirdir Gölü'nde önceki yıllarda yaşanan canlı popülasyon düşüşünün en önemli sebebini, insan unsuru oluşturuyor. Evsel ve tarımsal atıkların gelişigüzel doğaya bırakılması, kaçak avcılık faaliyetleri, göle salınan yabancı cins canlıların doğal yaşama olumsuz etkisi gibi konular Eğirdir Gölü'nün doğal yapısını etkileyen nedenler olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Kaçak avcılıkla etkin mücadele kapsamında tekne ile devriye görevi yapıldığını kaydeden Abdullah Akdaş, "İlçe Jandarma Bot Tim Komutanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimizce 29 Kasım 2017 tarihinden bu yana 45 görev gerçekleştirildi. Görevler neticesinde avlanma yasağı döneminde levrek avcılığı için kullanılan toplam 19 bin 420 metre uzunluğunda ağ, 13 bin 530 adet kerevit sepeti ele geçirildi. Bu görevler çerçevesinde ele geçirilen yaklaşık 8 bin kilogram canlı kerevit göle geri salındı." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Eğirdir Gölünde Kaçak Avcılıkla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında
    14:16 Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında

    Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor. İlaçlama çalışmalarıyla kokarca popülasyonunda azalma sağlanırken, kimyasal mücadelenin önemi vurgulanıyor. Tarım yetkilileri, kokarcanın fındık bahçelerine verdiği zararın yanı sıra insan sağlığı açısından da tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

  • Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı
    14:06 Manisa'da Kiraz Hasadı Başladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kiraz hasadı başladı. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • Manisa'da Kuzey Yarımkürenin İlk Kiraz Hasadı Yapıldı
    14:03 Manisa'da Kuzey Yarımkürenin İlk Kiraz Hasadı Yapıldı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde gerçekleştirilen törenle Kuzey Yarımkürenin ilk kirazı hasat edildi. Üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirtti.

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.


Advertisement