Eğitim-Bir-Sen 2015'i "Mehmet Akif İnan Yılı" İlan Etti - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen 2015'i "Mehmet Akif İnan Yılı" İlan Etti

İnan'ın vefatının 15''inci yılı dolayısıyla anma programları düzenlenecek.

08.01.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen tarafından 2015'in "Mehmet Akif İnan Yılı" ilan edildiği, İnan'ın vefatının 15'inci yılı dolayısıyla anma programları düzenleneceği bildirildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, sendikanın kurucu genel başkanı, "Yedi Güzel Adam"dan biri olan İnan'ın vefatının 15'inci yılı dolayısıyla bir dizi program düzenleneceği belirtildi.

İnan'ın bugüne kadar yazdığı kitap ve şiirlerin, köşe yazılarının, röportajların 3 ciltlik bir kitapta toplandığı, Ali Haydar Haksal'ın "Bir Medeniyet Şairi Mehmet Akif İnan" isimli kitabının yanı sıra, Yusuf Turan Günaydın ve Selma Günaydın'ın kaleme aldığı "Mehmet Akif İnan Bibliyografyası" ile "Yedi İklim Dergisi Mehmet Akif İnan Özel Sayısı"nın çıkarıldığı kaydedildi.

Mehmet Akif İnan'ın hayatının anlatıldığı belgesel ve şiirlerin klip haline getirildiği, böylece Türkiye'nin kültürüne, sanatına, edebiyatına katkı sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, 9-10 Ocakta Başkent Öğretmenevi'nde Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören'in de katılacağı sempozyum düzenleneceği bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen 2015'i 'Mehmet Akif İnan Yılı' İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement