Eğitim Bir-Sen 25 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen 25 Yaşında

Eğitim Bir-Sen 25 Yaşında

14 Şubat 1992 tarihinde kurulan Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen kuruluşunun 25. yılını doldurdu.

15.02.2017 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Şubat 1992 tarihinde kurulan Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen kuruluşunun 25. yılını doldurdu. 25. Yıl etkinlikleri kapsamında Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 18 Şubat'ta Muğla'ya gelecek ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 16 Nisan'da yapılacak referandum ile ilgili sendikanın görüş ve düşüncelerinin startını Muğla'da verecek.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Muğla il başkanı Önder Uçak, Türkiye'nin her demokratik kazanımında mutlaka Eğitim-Bir-Sen'in teri, payı ve imzası bulunduğunu belirtti. Uçak, "Eğitim-Bir-Sen, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgahladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuştur. 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi, millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, 'hakimiyet milletindir' diyerek meydanlara çıkmış, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir. Milletle, ümmetle bütünleşme mücadelesini sürdüren Eğitim-Bir-Sen, bu nedenle, Balkanlar'dan Asya'ya, Orta Doğu'dan Afrika'ya, kültür coğrafyamızda emeğin ve inancın güç birliğini oluşturmak amacıyla çaba harcamış, uluslararası eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları imzalayarak onlarla tecrübelerini paylaşmış ve paylaşmaktadır.

Eğitim-Bir-Sen, 25 yıldır, hakkın, adaletin, barışın, emeğin ve özgürlüklerin mücadelesini vermiştir, bundan sonra da bu uğurda mücadelesini sürdürecektir" dedi.

'Vefa'ya önem veren Eğitim-Bir-Sen olarak, 25. yaşa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını açıklayan Uçak, "Başta kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, kurucu üyelerimizden Şükrü Gökdemir ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimizden Erol Battal başta olmak üzere, ahirete irtihal eden öncülerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.; bayrağı Mehmet Akif İnan'dan devralarak bizlere ulaştıran genel başkanlarımız Niyazi Yavuz ve Ahmet Gündoğdu'ya ve Eğitim-Bir-Sen'i 1996 yılında Muğla'da kuran Alim Çoban'a Memur-Sen'in kurucusu Bahattin ve Sendika Yasası çıktıktan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'e kurucu başkanlık yapan Mehmet Mersin'e ve sendikamızın her kademesinde görev yapmış bütün başkan, temsilci ve üyelerimize; emek, ömür ve gönül veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen 25 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement