Eğitim Bir Sen Balıkesir 2. Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir Sen Balıkesir 2. Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Eğitim Bir Sen Balıkesir 2. Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu Necati Bey Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.

21.01.2017 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu Necati Bey Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Doç.Dr. İbrahim Aydın başkan seçildi.

Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu Necati Bey Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi. Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi üyeliklere Memur Sen İl Başkanı Ahmet Gür, Diyanet Sen Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa ve Genç Memur Sen Başkanı Halil Ateş Avcı seçildi. Eğitim Bir Sen çalışmalarının anlatıldığı sunumun izlemesinin ardında, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi yaptığı konuşmada sendikaların demokratik süreçleri işletmek suretiyle yöneticilerini belirlediğini ifade ederek " Bu çerçevede bütün birimlerde yönetici kadroların Memur Sen'e bağlı bütün sendikalarımızda başta Eğitim Bir Sen olmak üzere seçimlerle belirleriz dönemleri içinde hizmetlerini yaparlar ve dönemin sonu itibariyle de tekrar eğer bir seçim söz konusu olacaksa bir seçim olacak mutlaka yeni yönetim aynı arkadaşlar devam edecekse dahi yeniden seçime girmesi gerekir. Sendikalarda üyelikler sendikal faaliyeti üye olduğum sendika ile birlikte yapmak istiyorum diye yaparız. Dernek, vakıf, siyasi partilerde üyelikler aidiyet ifade eder. Sendikalarda bütün yetkili mekanizmalar ve işleyen sistem üyelerimizin delegelerimizin tasvipleri ile gerçekleşir, bunun yolu da seçimdir. Bu anlamda her bir arkadaşımız sendikamız için bir yük ve sorumluluk yüklenmişse onun kanaati de belirleyici olmasından son derece önemlidir" dedi.

Üye sayımızı yüzde 232 oranında arttırdık

Başkan adayı Doç.Dr.İbrahim Aydın Eğitim Bir Sen'in çalışanların sosyal, ekonomik haklarını savunduğuna dikkat çekerek "Bunun yanı sıra değerler sendikacılığı, hizmet sendikacılığı da yaparak, çalışanların gönlünü kazanmış üye sayısını alt alta yazılan birler şekilde değil de, yan yana yazılan birler şeklinde çoğaltarak bir milyonun üzerine çıkarmıştır. Artık ülkemizin en büyük, en güçlü, en etkili sendikasıyız. 15 Temmuz'daki hain darbe ve işgal harekatı sırasında, daha ismi konmayan bu girişime karşı sokağa ilk inen lider Ali Yalçın'ın bütün teşkilat olarak milli iradeye sahip çıkarak sokağa davet eden bir teşkilatız. Bazıları gibi " Türkiye'nin zarar görmesini istemeyiz" gibi yuvarlak ifadelerle darbecilere de yaltaklanan, öbür gün hasar tespiti yaptıktan sonra, yumruğunu sıkıp iki slogan atıp durumu kurtarmaya çalışan kuş yürekliler değiliz. Balıkesir Üniversitesi'nde 28 Eylül 2014 yılında yönetimine geldiğimiz sendikamızı, 123 olan üye sayısını 2 yıldan az bir süre içerinde üye sayımızı 400'ün üzerine çıkarak 3 Mart 2016 tarihinde Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 Nolu Şubesi yaptık. Üye sayımızı bu dönemde yüzde 232 oranında arttırdık. Bize bağlı olan Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda Mayıs 2016 itibariyle bu üç kurumda da yetkiyi aldık. Kongremiz, sendikamız, camiamız, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 67 kişinin oy kullandığı seçimde 2 oy geçersiz sayıldı. Doç.Dr.İbrahim Aydın aldığı 65 oy ile Eğitim Bir Sen Balıkesir 2. Şubesinin ilk başkanı seçildi. Doç.Dr.İbrahim Aydın Başkanlığındaki Eğitim Bir Sen Balıkesir 2. Şubesi yönetim kurulunda Dr. Mehmet Yanık, Kadir Gökbulut, Hayri Akyazı, Hayrullah Atakçı, İbrahim Korkmaz ve Mustafa Çevran yer alıyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir Sen Balıkesir 2. Şubesi Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement