Eğitim Bir Sen'den Çan Eğrisi talebi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir Sen'den Çan Eğrisi talebi

Eğitim Bir Sen\'den Çan Eğrisi talebi

Eğitim Bir Sen 'Unvan Değişikliği ve Görevde Yükselme Sınav Sonuçları'nın çan eğrisi yöntemine göre değerlendirilmesini talep etti.

03.02.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak, 28 Şubat tarihinde yapılacak unvan değişikliği sınavı sonuçlarının çan eğrisi yöntemine göre değerlendirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Bakanlıkça unvan değişikliği sınavının 28.02.2015 tarihinde, şef ve memur görevde yükselme sınavının ise 12.09.2015 tarihinde yapılmasının planlandığını belirten Coşkun, "Söz konusu yönetmelik ve kılavuz hükümlerine göre, sınavlara ilişkin değerlendirme 100 puan üzerinden yapılarak, sınava giren adaylardan 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak" dedi.

Son olarak 2014 yılı merkez ve taşra teşkilatı şef ve memur kadroları için yapılan görevde yükselme sınavı ve sonuçlarının değerlendirildiğinde, sınav sorularının oldukça zor olduğuna dikkat çeken Coşkun, "Sınava katılanların soruları cevaplarken hayli zorlandığına ilişkin yaygın şikâyetler sendikamıza iletilmiş, bunlar kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bu durumun 2015 yılında öngörülen mezkûr sınavlarda da oluşması durumunda, sınavlara katılan adayların 70 ve üzerinde puan alarak başarılı sayılmaları güçleşecek ve yeteri kadar adayın başarılı sayılması neredeyse imkânsız hale gelecek, bunun sonucunda söz konusu kadroların önemli bir kısmı boş kalacak.

Eğitim-Bir-Sen, Bakanlığa başvuruda bulunarak, böyle bir durumun tekrar yaşanmaması için, merkez ve taşra teşkilatı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonuçlarının bağıl değerlendirme veya çan eğrisi yöntemine göre değerlendirilmesini istedi" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğitim Bir Sen'den Çan Eğrisi talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement