Eğitim Bir-Sen'den PCR testi şartına itiraz geldi: Karardan dönülmeli - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir-Sen'den PCR testi şartına itiraz geldi: Karardan dönülmeli

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası getirilen öneriler üzerine Kabine toplantısında okulların açılması ve yüz yüze eğitime başlanması gerekçesiyle aşı olmayan eğitim çalışanları için haftada iki defa PCR testi şartı getirilmesine ilişkin Eğitim Bir-Sen açıklama yaptı. Yapılan açıklamada PCR testi zorunluluğuna karşı çıkılarak karardan dönülmesi istendi.

20.08.2021 16:35  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen, öğretmenlere haftada iki defa yapılacak olan PCR testine karşı çıktı. Sendika, eğitim çalışanlarına zorunlu PCR testinin temel insan hakkının ihlali olduğunu dile getirdi.

"OKULLARIN AÇILMASINI AŞIYA VE PCR TESTİNE BAĞLAMAK KABUL EDİLEMEZ"

Eğitimciler Birliği Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Okulların açılmasının salgınla mücadele sürecinde başarılı olunmasına, salgınla mücadelenin ise aşılama, mesafe kuralları, sosyal izolasyon, maske vb. tedbirlerin toplum ve birey nezdinde yerine getirilmesine bağlı olduğuna şüphe yoktur. Ancak salgınla mücadele sürecindeki diğer bütün faktörlerin göz ardı edilerek okulların açılmasının, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının aşılanmasına veya PCR testi zorunluluğuna indirgenmesi şeklindeki hatalı ön yargının kabulü mümkün değildir" denildi.

"DSÖ'NÜN TESPİTİ ORTADADIR"

Eğitim Bir-Sen tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

" Dünya Sağlık Örgütü'nün, toplumda vaka sayıları artıyor olsa dahi fiziksel mesafe, maske, el hijyeni ve havalandırma gibi önlemlerin yaş dönemlerine uygun bir şekilde uygulanmasıyla okulların açık kalmasının sağlanabileceği yönündeki tespiti ortadadır. Buna rağmen haftada iki defa PCR testi zorunluluğu getirmek gibi fiilen yürütülmesi neredeyse imkansız, psikolojik baskı boyutuna varacak, aşılanmayı bireysel bir tercih olmaktan çıkarıp zorunlu bir tercih haline getirecek her türden zorlamanın, okulların açık tutulması amacına hizmet etmekten uzak olduğu bilinmelidir."

"KARAR YENİDEN ELE ALINMALI"

Kararın yeniden ele alınması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "AİHM ve Anayasa Mahkemesi'nin ihtiyari olmayan tıbbi bir müdahale olarak zorunlu aşının özel hayata saygı hakkına müdahale teşkil ettiğine dair kararları ortadayken, eğitim çalışanlarının mesleklerini ifasının, kamu hizmetinin yerine getirilmesinin haftada iki defa PCR testi yaptırma şartına bağlanması, dolaylı yoldan aşı zorunluluğu dayatılması ve bu suretle temel insan haklarının ihlali niteliğindedir. Bu nedenle, hukuki dayanaktan yoksun, hatalı ve yanlış olan eğitim çalışanlarına PCR testi zorunluluğu kararı yeniden ele alınmalı; eğitim kamu hizmetinin yürütülmesini zora koşacak, eğitim çalışanlarının moral, motivasyon ve çalışma azmine zarar verecek, kurum içi çalışma barışını bozacak bu hatadan bir an evvel dönülmelidir" ifadelerine yer verildi.

Eğitim Bir-Sen\'den PCR testi şartına itiraz geldi: Karardan dönülmeli
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Bir-Sen'den PCR testi şartına itiraz geldi: Karardan dönülmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Arda özden hd: EĞİTİM BİRSEN SEN BU AÇIKLAMANDAN DÖN BENCE. ASIL ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAMAK İSAN HAKLARINA İHLALDİR. BU KARAR İÇİN GEÇ BİLE KALINDI. AVRUPANIN ÇOĞU ÜLKESİNDE KAPALI ALANLARIN ÇOĞUNA AŞI ŞARTI GETİRİLDİ. BUNLARIN EN ÖNEMLİSİ DE OKUL. ÖĞRETMEN AŞISINI YAPTIRSIN. BUNDA NEYE İTİRAZ EDİYORSUNUZ ANLAMIYORUM. ZORLA AŞI OLUN DEMİYORLAR. HASTA OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENMEK HEM KENDİNİ HEM KARŞINDAKİNİN SAĞLIĞINI KORUR. BİR ZAHMET AŞI OLMUYORSA TESTİNİ YAPTIRSIN. 82 236 Yanıtla
  • Kadem EKSİ: zoruna mı gitti diğer insanların hakkı yok olmayan istifa etsin yerine bekleyen çok aday var o nların yuzunden tedbirli olanlar hala evde oturuyor 50 157 Yanıtla
  • Hdhdd Hdhdhdh: olacaklar tabiki olmayani memuriyetten atsinlar 32 133 Yanıtla Miraç YILMAZ: Olur efendim! 3 0 BİRSUS BİRSUS: iyiki ALLAH sana bir makam mevki sahibi yapmamış keşke cahiller ölse sözü geldi aklıma 3 0
  • Emin Alıç: Aşı olmayanlara tehlike ortadan kalkana kadar ücretsiz izin de seçenekler arasında olmalı. Öyle bir keyfiyet olamaz temel insan hakkıymış ta falan da . Sağlık söz konusu ise bununla ilgili ciddi kararlar alınmalı gerekirse yaptırımlar olmalı. 43 100 Yanıtla
  • İdris Uzun: Eğitim bir Sene Kesinlikle katılıyorum.Madem ki okulları açacaksınız ögretmenlerle birlikte öğrenci ve ailelerine de şart koşulsun. 46 65 Yanıtla
  • Sinem Aytekin: lütfen aşı olun sağlığınız için olmayanlarda ceza gelsin yasaklar kalktı diye ne maske ne hijyen nede mesafeye özen gösteriliyor bunun için okullar hariç kapanma geri getirilmeli 15 72 Yanıtla
  • Samur Birsen: zavallı hiçbir meslek sahibi olamadın değil mi 20 50 Yanıtla Sinem Aytekin: evet haklısınız lütfen üşenmeyip ya aşı yada test yaptırsınlar kendi sağlık lar i niza önem verin aşı olmayan velilerinde çocukları okula alınmasın madem para cezası gelmeli 3 27
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.

  • WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!
    09:12 WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!

    Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sürekli olarak önemli yenilikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak bu yenilikler bazen kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmıyor. Son olarak bunun bir örneği daha yaşandı. Öyle ki WhatsApp uygulamasında 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' ifadelerinin baş harfi büyük olduğu için kullanıcılar tepki gösterdi. Akabinde bu yenilik geri alındı. İşte ayrıntılar… WhatsApp, son zamanlarda kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için önemli adımlar atıyor. Özellikle Android platformunda büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Şirketin planı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir güncelleme daha yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile sohbetlerde karşıdaki kişinin durumunu gösteren 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' belirteçlerinin baş harfi büyük hale getirilmişti. Bu aslında pek de büyük bir değişiklik olmamasına rağmen kısa süre içinde pek çok kullanıcı tarafından fark edildi. Akabinde kullanıcılar, belirteçlerin baş harfinin büyük hale gelmesinin gözü yorduğunu söyleyerek eski haline geri getirilmesini istedi. Bugün ise şirket, artan tepkiler üzerine bir güncelleme daha yayınladı ve değişiklik geri çekildi. Aslına bakacak olursak 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' gibi belirteçlerin baş harfi Telegram ve Signal gibi rakip uygulamalarda da küçük. Bu kullanıcı deneyimi açısından önemli bir detay olarak görülüyor. Bu doğrultuda WhatsApp'ın geri adım atması kullanıcıları sevindirdi. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? WhatsApp'ın yaptığı değişiklik sizin de dikkatinizi çekti mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı
    09:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı

    Honor, yeni amiral gemisi Honor Magic 6 Pro'yu İstanbul'da düzenlenen lansmanla tanıttı. Telefonun Türkiye fiyatı 59 bin 999 TL olarak açıklandı. Honor Magic 6 Pro, pil performansı ve ekran kalitesiyle dikkat çekiyor. Honor'un Türkiye pazarında büyüme hızı diğer rakiplerinden daha fazla. Cihazın 5000 nit ekran parlaklığı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ön plana çıkıyor.


Advertisement