Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çoban: "Şiddeti önleyen aktör değil şiddetin mağduruyuz" - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çoban: "Şiddeti önleyen aktör değil şiddetin mağduruyuz"

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çoban: "Şiddeti önleyen aktör değil şiddetin mağduruyuz"

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, şiddeti önleyecek önemli bir aktör olması gereken eğitimcilerin bugün maalesef şiddetin mağduru durumuna geldiğini, bu konuda yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

24.11.2019 11:23  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, şiddeti önleyecek önemli bir aktör olması gereken eğitimcilerin bugün maalesef şiddetin mağduru durumuna geldiğini, bu konuda yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) üyeleri tarafından tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak, eğitimdeki şiddet protesto edildi. Gazipaşa İlçesi Avukat Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Önünde toplanan Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi Yönetimi ve üyeleri de eğitimciye şiddete dur demek için basın açıklaması yaptı. "Eğitimci, şiddete karşı yasal güvenceyle korunan, kendisi bizzat şiddeti önleyen; eğitim ise şiddeti ortadan kaldıran bir enstrüman olmalıdır" diyen Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, şiddeti önleyecek önemli bir aktör olması gereken eğitimcilerin bugün maalesef şiddetin mağduru durumuna geldiğini, bu konuda yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

"Vizyon lafta ve rafta kalmamalı"

Eğitim çalışanlarına karşı, her türlü şiddete veya tehdide başvuran kişilere yönelik Türk Ceza Kanunu'nda ve ilgili mevzuatta yeni yasal düzenleme yapılması için bakanlıklar arasında iş birliği başlatmasını önemli ve gerekli bulduklarını söyleyen Çoban, "Buradan hükmete, TBMM'ye, siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Eğitimin, eğitim çalışanlarının sorunları çözüme kavuşturulmadan geleceğe umutla bakmamız, başarıyı yakalamamız mümkün değildir. Onun için diyoruz ki 2023 Eğitim Vizyonu lafta da rafta da kalmamalı, icraat için bir an önce adım atılmalıdır" dedi.

"Kaybedilen vicdanımız izanımız"

Öğretmenlerin birçok farklı saldırıda hayatını kaybettiğini belirten Çoban, " Hamdi Yıldız, Yusuf Elitaş, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde hainlerin kurşunlarıyla şehit oldu. Şenay Aybüke Yalçın, ömrünün baharında, meslek hayatının başında teröristlerin kurşunuyla aramızdan ayrıldı. Necmeddin Yılmaz öğretmenimiz teröristler tarafından yolu kesilerek katledildi. Ayhan Kökmen öğretmenimizi, kendini bilmez birinin saldırısı sonucu, görevinin başındayken şiddete kurban verdik. Gülhan öğretmenimiz, okul çıkışında sokak ortasında sırtından bıçaklandı. Yücel Düzci öğretmenimiz, okul bahçesinde saldırıya uğrayan öğrencilerini korurken, gözü dönmüş saldırganların şiddetine maruz kaldı. Adına kütüphane yaptırdığımız Necmeddin Kuyucu öğretmenimiz, öğrenci kılıklı birinin bıçaklı saldırısı neticesinde hayatını kaybetti. Aslında kaybettiğimiz, sevgimiz, saygımız, merhametimiz, şefkatimiz, vicdanımız, izanımızdır. Karakter eğiticisi, ruh işçisi, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz, ince bir sanatı icra ederken kaba bir muameleye maruz kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.

"Parçalanmış aile görüntüsüne son verilmelidir"

Öğretmen istihdamı konusunda da somut adımlar atılması gerektiğini belirten Çoban, "Atamalar kadrolu yapılmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlerimizin acil çözüm bekleyen parçalanmış aile görüntüsüne son verilmelidir. Mülakatla atama yönteminden vazgeçilmelidir. Devlet, kaşıkla verdiğini vergi dilimi kepçesiyle geri almaktan vazgeçmelidir. Vergi dilimi en fazla yüzde 15'te sabitlenmelidir. 3600 ek gösterge, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde bir an önce hayata geçirilmelidir. Ek ders esaslarındaki adaletsizlikler giderilerek ek ders ücretleri artırılmalıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından eğitimciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Basın açıklaması sırasında çocuklar da önlük giyerek öğretmenlerine destek verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Çoban: 'Şiddeti önleyen aktör değil şiddetin mağduruyuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement