Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştay Raporu Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştay Raporu Açıklandı

Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri çalıştay raporu açıklandı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "81 ilde 6 başlıkta bir çalıştay yürüttük" "2011 yılında 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesine vesile olan sendikayız" "Eğitimin sorunları, çalışanların sorunları...

03.05.2017 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri çalıştay raporu açıklandı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

"81 ilde 6 başlıkta bir çalıştay yürüttük"

"2011 yılında 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesine vesile olan sendikayız"

"Eğitimin sorunları, çalışanların sorunları çözüldüğü zaman çözülebilecek"

"4/B yerine kadrolu öğretmen ataması teklif ediyoruz"

ANKARA - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Eğitimin sorunları, çalışanların sorunları çözüldüğü zaman çözülebilecek" dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan "Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri" çalıştayı raporu basın mensupları ile paylaştı. Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez'inde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Yalçın, "'Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri' başlığı ile 81 ilde 6 başlıkta bir çalıştay yürüttük" şeklinde konuştu.

4. Dönem Toplu Sözleşme tarihleri 1-30 Ağustos arasında

Yalçın, yıl içerisinde 1-30 Ağustos tarihleri arasında 4. dönem toplu sözleşmenin gerçekleştirileceğini belirterek, "2018-2019 yılına ilişkin beklentileri karşılamak için masada olacağız. Toplu sözleşme öncesi Eğitim-Bir-Sen olarak, alandaki sorunları tamamen tarayan ve toplu sözleşme tekliflerine de kaynak oluşturabilecek bir tarama gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"2011 yılında 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesine vesile olan sendikayız"

Sendika olarak 2011 yılında 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesi için çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Yalçın, "Şimdiye kadar birçok başlıkta çözüm ürettik. Biz sorunlardan beslenen değil, çözümleri ile güçlenen bir sendikayız. Tenkitlerimiz olur ama tekliflerimiz de yanında olur. Dolayısıyla gerginleştirici değil, geliştirici politikalar benimseriz. En fazla rapor yayınlayan bir ekolüz. Birçok konunun çözümünü gerçekleştirdik. 2011 yılında 70 bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesine vesile olan sendikayız, üniversitelerde kılık kıyafet dayatması ile kız çocuklarının turnikelere sıkıştırılmasını tarih yapan sendikayız. Kat sayı adaletsizliğinin giderilmesi noktasında Eğitim-Bir-Sen'in çok ciddi payı var" diye konuştu.

"Eğitimin sorunları çalışanların sorunları çözüldüğü zaman çözülebilecek"

Yalçın, söz konusu raporun 6 başlıkta incelediğini sözlerine ekleyerek, "Eğitimin sorunları, çalışanların sorunları çözüldüğü zaman çözülebilecek. Çalışanlar kendi sorunlarında boğulduğunda eğitimin sorunlarına çok da fazla odaklanma şansı olmayacak. İşteki sorunları çözülen insanlar ister istemez eğitime daha fazla vakit bulabilecek. 'Sorunun kaynağı nerede ise çözümün kaynağı da oradadır' diyerek, bu işi bizzat alandan toplayıp, 81 ilden yola çıkarak oluşturmuş durumdayız" dedi.

Çalıştay raporunda eğitim çalışanlarının ortak sorunları ve çözüm önerileri şu şekilde özetlendi:

- Eğitim çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek bir ücret artışı yapılmalıdır.

- Ülkenin ekonomik gelişmesinden eğitim çalışanlarının da hak ettiği payı almasını sağlayacak

refah payı verilmelidir.

- Ücret ve aylıkların tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır.

- Gelir vergisi oranları reel ücret artışı sağlayacak şekilde sabitlenmelidir.

- Bütün eğitim çalışanlarının birinci dereceye kadar ilerleyebilmeleri sağlanmalıdır.

- Mevcut ek gösterge rakamları en az 600 puan artırılmalıdır.

- Kılık ve kıyafet dayatması sona erdirilmelidir.

- Siyaset ve grev hakkının önündeki engeller kaldırılmalıdır.

- Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak, bu hizmet sınıfındaki personel genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir.

- Hizmet kolu kapsamındaki kurumlarda görev yapan şeflere, Adalet Bakanlığı kadrolarında görev yapan şeflere tanınan mali haklar tanınmalıdır.

Öğretmenlerin sorunları ve çözüm önerileri

Öğretmenlerin sorunlarına ilişkin gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Yalçın, 4/B yerine kadrolu öğretmen ataması teklif edildiğini belirterek, "Öğretmenlerin aylık karşılığı ders saatlerinin 15 saatte eşitlenmeli. Alandan gelen en yoğun talep. İstihdamda güçlük çekilen yerlerde görev yapan eğitim çalışanlarının, bir ilave tazminat talebi var bu son derece haklı bir talep. Zorunlu İLKSAN üyeliği dayatan kanun hükmü kaldırılmalıdır. Dayatma ile üyelik açmazı ortadan kaldırılmalıdır. Alan değişikliği talepleri yoğun olarak öğretmenlerde söz konusu dolayısıyla alan değişikliği konusunda bakanlığın bu konuyu ciddiye alıp, yeni bir atması gerekiyor. Kariyer basamakları sistemi kitlendi kaldı. Bu konuda bir adıma ihtiyaç var. 2006'dan bu tarihe kadar konu bakanlığın önünde duruyor. Bunu öteleyerek halının altına süpürülerek alınabilecek bir mesafe yok. 4/B yerine kadrolu öğretmen ataması teklif ediyoruz. Bu anlamda şu an 4B'li istihdam yapıldı ve özellikle istihdamda güçlük çekilen yerlerde öğretmen ihtiyacını karşılamak için bir yöntem olarak seçildi. Ücretli öğretmenlik ve kadrosuz usta öğreticilik uygulamasına son verilmeli, öğretmen ihtiyacı bütünüyle memur kadroları yoluyla sağlanmalıdır" açıklamasında bulundu.

Yalçın ayrıca raporda, eğitim yöneticilerinin, genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları ile üniversite akademik personel, üniversite idari personelinin, Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışanlarının da sorunlarını ele alındığını kaydetti. Bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini aktardı.

Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştay Raporu Açıklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştay Raporu Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement