Eğitim Destek Evi Öğrencileri 'Resim ve Heykel Sergisi' Açtı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Destek Evi Öğrencileri 'Resim ve Heykel Sergisi' Açtı

Eğitim Destek Evi Öğrencileri \'Resim ve Heykel Sergisi\' Açtı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim Destek Evi öğrencileri, yılsonu etkinlikleri kapsamında "Resim ve heykel sergisi" açtı.

18.05.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Destek Evi öğrencileri tarafından düzenlenen yılsonu etkinliği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen programlarla devam etti. Etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda öğrencilerin Arin Mirkan Sanat Atölyesi'nde yaptığı Resim ve Seramik çalışmaları sergilendi. Etkinliklere Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören Kobani'li öğrenciler ve aileleri de katıldı. Sergi salonun açılışını Bağlar Belediye Yardımcısı Nevriye Çur, Kadın Birimi Müdürü Sibel Çakın Bayhan ve Eğitim Destek Evi eğitmenleri tarafından yapıldı. 2 gün devam eden etkinlikler, folklar, müzik ve tiyatro gösterimi ile son buldu.

Resim ve Seramik Sergisi

Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda Eğitim Destek Evi bünyesinde yer alan Arin Mirkan Sanat Atölyesi'nde öğrencilerin çalışması sonucu yapılan heykeller, değişik seramik süs eşyaları ve resimler sergilendi. Belediye tarafından öğrencilere kokteyl verilirken, ailelerde sergiye ilgi gösterdi. Duvarlara öğrencilerin atölye ve resim çalışmaları dışında, Kobane ve Şengal direnişinde çekilen fotoğrafların asılması da dikkat çekti.

Arin Mirkan ve Sakine Cansızın Heykeli

Kobane direnişinde fedai eylem düzenleyerek yaşamını yitiren Arin Mirkan ve Fransa'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Sakine Cansız'ın heykeli sergi de büyük bir ilgi gördü. Arin Mirkan'ın Kabartma Heykeli Eğitim Destek Evi Öğrencilerinden Yeşim Aydın tarafından yapılırken, Sakine Cansız'ın heykeli ise Sevgi Filiz tarafından kil kullanılarak yapıldı.

Şengal ve Kobani Direnişini Simgeleyen Ayakabılar

Sergide öğrenciler tarafından bulunan getirilen ve sergilenen eski ayakkabı ve mekaplar herkesin ilgi odağı oldu. Kobane ve Şengal Direnişini anımsatmak bazında sergilenen sarı mekaplar ile öğrenciler direnişlere atıfta bulunurken, birçok ayakkabının Kobaneli öğrenciler tarafından getirildiği belirtildi.

Etkinlikler Slâyt Gösterimi İle Sunuldu

Sergiyi dolaşan öğrenciler etkinlik programları kapsamında Büyükşehir Tiyatro Salonu'na geçti. Burada bir dakikalık saygı duruşun ardında öğrenciler sık sık "Biji Serok Apo" sloganları attı. Ardında program öğrencilerin yıl boyu düzenlediği eğitim etkinliklerin gösterildiği slâyt sunumu ile başladı.

Kobani Folklar Oyunu

Ardında program Eğitim Destek Evi'nin gitar, arbane ve müzik grubunun sunumuyla devam etti. Kobani Öğrencilerin hazırladığı Kobani'ye özgün folklor oyunu ile devam eden programda, Amed'li öğrencilerinde yerel folklar oyunu ile izleyicilerin karşısına çıktı.

Tiyatro Oyunu

Kobani'li ve Amedli öğrencilerin ortak hazırlayıp oynadıkları tiyatro oyunu büyük bir ilgiyle izlendi. Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat'ta tiyatro oyununu izledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eğitim Destek Evi Öğrencileri 'Resim ve Heykel Sergisi' Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement