Eğitim Fakültesi Ek Binası Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Fakültesi Ek Binası Temeli Atıldı

Eğitim Fakültesi Ek Binası Temeli Atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Ek Binası ve Kütüphanesi'nin temel atma töreni Eğitim Fakültesi Anafartalar Kampüsünde gerçekleştirildi.

26.10.2013 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Ek Binası ve Kütüphanesi'nin temel atma töreni Eğitim Fakültesi Anafartalar Kampüsünde gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Vali Ahmet Çınar, Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, 23. Dönem Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Boğaz ve Garnizon Komutanı Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, üniversite yöneticileri, kurum, kuruluş temsilcileri ile akademik ve idari personel katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Protokol konuşmaları sırasıyla Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ile Milletvekilleri İsmail Kaşdemir ve Mehmet Daniş tarafından yapıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, bugünün heyecan verici bir gün olduğunu söyleyerek ÇOMÜ'nün her ay bir temel atma, bir açılış yapma noktasında olduğunu belirtti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektör Laçiner, "Şu anda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinin hemen girişinde bulunan ve 5. katına çıkmış olan Tıp Fakültesi dekanlık binamız var. Herhangi bir tören gerçekleştirmeden temeli atıldı. Sessiz sedasız Çanakkale'ye hizmet vereceği günü sayıyor. Aynı şekilde Gelibolu'da 7000 metrekarelik, bugün temelini atacağız binadan çok daha büyük bir binanın ihalesi yapıldı, temeli atıldı ve inşaatı devam ediyor. Bu yaz temelini atmış olduğumuz bu üç binanın toplam büyüklüğü yaklaşık 30.000 metrekare, inşaat işinden anlayanlar bilirler 30.000 metrekare kapalı alan ne demektir. Şu sıralarda ihalesini tamamladığımız ve yakında temel atmasını gerçekleştireceğimiz Tıp Fakültesi Hastanemizin yaklaşık 50.000 metrekarelik kapalı alana sahip Tıp Fakültesi Hastanesi Binasının da temel atma hazırlıkları devam ediyor. Yine Terzioğlu Kampüsünün girişinde yaklaşık 550 yatak kapasiteli Türkiye'nin en modern, en çağdaş, en donanımlı hastanelerinden birinin temeli atılmak üzere. Şu anda hafriyat işlerine başlanmış durumda. Bizler, yarın tatil yaparken öbür gün bayram törenleri var, sonra yine Cumhuriyet Bayramı tatili var, ÇOMÜ'de 20'nin üzerinde inşaatta insanlar çalışmaya devam edecekler. 19 yıl içerisinde gerçekleştirilmiş olan 200.000 metrekare civarındaki büyüklükten çok daha büyük bir yapılaşmanın son 2.5 yıl içerisinde gerçekleştiğini görüyoruz. ÇOMÜ 2.5 yıl önceye göre bugün iki misline çıkmış durumda ve bu trend ile devam ederse çok daha büyük bir üniversiteye, çok daha donanımlı ve gelişmiş bir üniversiteye sahip olmuş olacağız. Neden bu kadar çok yapılaşma ihtiyacı var? Bunun birinci cevabı çünkü geçmişte yapılamamış pek çok yatırım olmuş, bu açığın kapatılabilmesi için. İkincisi ise geçmişte yapılan binaların bazıları depreme yeterince dayanıklı binalar değil, devlet parasını ayırmış, örneğin 10 TL. ayrılmış 1TL'lik iş yapılmış veya depreme dayanıklı binalar yapılamamış, bunları da gördük. Şu an temelini atacağımız binanın çalışmalarına yaklaşık 2 ay önce başladık. Neden çünkü zeminden su çıkıyor. Çok ciddi bir iyileştirme çalışmasının yapılması gerekiyor. Bina yapmak demek sadece tuğlaları örüp, içine insanları yerleştirmek anlamına gelmiyor." Protokol konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Ek Binası ve Kütüphanesi'nin temel atma törenine geçildi. Temel atma töreni sonunda konuklara pilav ikramı yapıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Fakültesi Ek Binası Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement