Eğitim İhracatında Bu Sene de Öncü Üniversite - Son Dakika
Güncel

Eğitim İhracatında Bu Sene de Öncü Üniversite

Eğitim ihracatında bu sene de öncü üniversiteİSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırması kapsamında düzenlediği ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.

16.12.2017 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim ihracatında bu sene de öncü üniversite

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM), "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" araştırması kapsamında düzenlediği ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu. Eğitim alanında ihracat ikincilik ödülü İstanbul Aydın Üniversitesi'nin oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması Ödülleri" kapsamında yılın en iyi ihracatçıları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ödüllendirildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin katıldığı ödül töreninde bakanların yanı sıra farklı sektörlerden liderler de yer aldı. Farklı kategorilerde ilk üçe giren firmalara ödülleri verildi. Eğitim alanında ihracatta Türkiye ikinciliği ödülünün sahibi İstanbul Aydın Üniversitesi oldu.

"Uluslararası öğrenciler ekonomiye ve ülke tanıtımına katkı sağlıyor"

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, almış oldukları ödülle birlikte mutlu olduklarını dile getirirken şu açıklamalarda bulundu: "Uluslararası öğrenci alanında Türkiye çok iyi bir yere geldi. Bizler 'Eğitim Ekonomisi İş Konseyi'ni kurduğumuzda Türkiye'de otuz bin uluslararası öğrenci vardı. Şu anda bu sayı 120 bini geçti. Bu öğrencilerimiz, ülkemize sadece ekonomik anlamda katkı sağlamıyor. Aynı zamanda da ülkemizin tanıtımını yapıyorlar. Bu öğrenciler kendi ülkelerine döndüklerinde bakan ve iş insanı oluyorlar. Böylelikle Türkiye'yle olan ilişkilerinde bir tanıtım ekibi haline geliyorlar. O ülkelerde iş yapan çok önemli iş insanları, aranan elemanlar oluyorlar. Türkiye'nin eğitim seviyesini yükseltmek için çok ciddi bir araç teşkil ediyorlar. Dolayısıyla dünya insanı olmak yolunda Türk üniversiteleri büyük bir mesafe almış oluyor. Nitekim şu anda dünyada yaklaşık yedi milyon civarında uluslararası öğrenci var. UNESCO verilerine göre 2020 yılında bu rakam sekiz, dokuz milyona ulaşacak. Ekonomik açıdan bakıldığında eğitimde ihracatın dünyada 300 milyar dolarlık bir bütçesi var. Türkiye bu bütçeden henüz yeterinde öğrenci olmadığı için istediği payı alamıyor. Ancak bu sektöre çok geç girmiş olsak bile, Türkiye olarak her geçen gün öğrenci sayımız artıyor. Kendi coğrafyamızda siyasi ve sosyal olaylar Türkiye'ye daha çok öğrenci gelmesine sağlıyor. Bizlerde üniversiteler olarak bu öğrenciler bir misafir ya da yabancı öğrenci gibi değil kendi öğrencimiz olarak görüyoruz. Onların tüm dertleriyle, eğitim kaliteleriyle ilgilendiğimiz zaman bu öğrenciler kendi ülkelerine gittiklerinde Türkiye'nin ve üniversitenin eğitim kalitesinin reklamını yapıyor. Bu durum daha çok öğrencinin ülkemize gelmesini sağlıyor. İnşallah 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye olarak hedefimiz 250 bin uluslararası öğrenciye sahip olmak. Şu anda bile Türkiye dünyadaki uluslararası öğrenci alanında önemli bir rol oynuyor. İstanbul Aydın üniversitesi, uluslararası öğrenci bakımından hem devlet üniversiteleri hem de vakıf üniversiteleri arasında da ilk beşin içinde olan bir üniversite. Eğitimde her alanda yolumuza devam ediyoruz. Daha çok koşacağız ve çalışacağız. Böylelikle dünyadaki büyük oyuncular arasında yer almaya devam edeceğiz."

Eğitim İhracatında Bu Sene de Öncü Üniversite
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitim İhracatında Bu Sene de Öncü Üniversite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement