Eğitim Sevdalısı Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Eğitim Sevdalısı Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eğitim Sevdalısı Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kocatepe Camiinde düzenlenen cenaze törenine Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın eşi Ayten Tekışık, kızları Betül Tekışık Turan, Işık Tekışık ve Işıl Karabıyık, damadı Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Eski Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve yakınları başta olmak üzere, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, eski bakan Saffet Arıkan Bedük, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, eski rektörler, eğitim camiasının önemli isimleri ile merhumun yakınları katıldı.

09.09.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocatepe Camiinde düzenlenen cenaze törenine Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın eşi Ayten Tekışık, kızları Betül Tekışık Turan, Işık Tekışık ve Işıl Karabıyık, damadı Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Eski Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve yakınları başta olmak üzere, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, eski bakan Saffet Arıkan Bedük, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, eski rektörler, eğitim camiasının önemli isimleri ile merhumun yakınları katıldı. Cenaze namazı öncesi Tekışık ve Karabıyık ailesi taziyeleri tek tek kabul etti. Cenazeye katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "Türkiye'nin aydınlanması, cumhuriyet değerlerinin kazanılması ve Türkiye'de okuma yazma bilmeyen kalmasın idealiyle yola çıkan Hüseyin Abimizi bugün son yolculuğuna uğurluyoruz. 30 yakın aştığı okulla Hüseyin Bey bugün Türkiye'nin en mümtaz şahsiyetlerinden birisi olarak anılarımızda yer alacak" dedi.

Eğitim sevdalısı eğitimci-yazar Hüseyin Hüsnü Tekışık, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

HÜSEYİN HÜSNÜ TEKIŞIK KİMDİR?

İlkokulu ve ortaokulu Şebinkarahisar'da bitirdi. 1948'de Sivas Öğretmen Okulundan mezun oldu. Bingöl'ün Karlıova ilçesinde altı yıl öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Bu görevde Milli Eğitim Bakanlığınca üstün başarılı sayıldı. 1959 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümünü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığında çalıştı. Sivas ve Ankara'da ilköğretim müfettişliği yaptı. 1975 yılında emekli oldu. Emekli olduktan sonra ÇAĞDAŞ EĞİTİM dergisini çıkarmaya başladı. Tekışık, Çağdaş Eğitim dergisinde eğitim, öğretmenlik mesleği, milli eğitimin sorunları ve çözüm önerileri konusunda 350'den çok makale yazdı. Meslek ve emeklilik hayatında 86 öğretmen meslek kitabı ve okul kitabı yazdı, yayımladı. Kitaplardan elde ettiği maddi imkanlarla: Hakkari'den Edirne'ye kadar 13 ilde 17 okul, 1 kültür merkezi, 1 halk eğitim merkezi, 1 rehberlik araştırma merkezi ve 1 öğretmen evi yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı. Kendi özel koleksiyonunda bulunan 191 cildi yazma, 384 cildi Osmanlıca ve Arapça, toplam 575 cilt kıymetli eseri de Milli Kütüphaneye bağışladı. Ankara'da Tekışık Eğitim Araştırma Geliştirme Vakfını kurdu. Vakfın 50 eğitimci profesör ve emekli bürokrattan oluşan Bilim Kurulu, ulusal eğitim sempozyumları düzenlemektedir.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Tahsin GÜNER/ ANKARA,(DHA)

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Sevdalısı Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement