"Eğitim Sistemi Çelik-Çomak Oyununa Döndü" - Son Dakika
Güncel

"Eğitim Sistemi Çelik-Çomak Oyununa Döndü"

Balçova Belediyesi'nin düzenlediği panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eğitimde her bakan ve müsteşar değiştiğinde değişen sisteme dikkat çekti.

18.04.2018 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balçova Belediyesi'nin düzenlediği panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eğitimde her bakan ve müsteşar değiştiğinde değişen sisteme dikkat çekerek, "Bugün eğitim sistemimizle çelik-çomak oyunu gibi oynanıyor; A'dan Z'ye dizayn edilmeye çalışılıyor. Eğitimde en büyük yara bu" dedi.

Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 78. yıldönümü nedeniyle Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen "Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek" konulu uluslararası sempozyum, 3 önemli kentin büyükşehir belediye başkanlarını bir araya getirdi. Sempozyumun "Yerel Yönetimler ve Eğitim" başlıklı oturumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, eğitim sistemine bakışlarını ve yerel yönetimler olarak katkılarını anlattı. Oturumu Eğitim Reformu Gelişimi Direktörü Batuhan Aydagül yönetti.

ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİ DE YOZLAŞTIRDIK

Köy Enstitüleri'nin inançlı ama çaresiz, çok sınırlı olanaklarla Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitimde sıçrama yapabilmek için bulduğu etkili bir yöntem olduğunu ve günün koşullarına çok iyi cevap verdiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün her bakan, müsteşar değiştiğinde eğitim sisteminin de değiştiğini belirterek, "Şimdi eğitim sistemimizle çelik-çomak gibi oynanıyor; A'dan Z'ye dizayn edilmeye çalışılıyor. Eğitimde en büyük yara bu. Anadolu liseleri, fen liseleri eski özelliğini yitirdi. Eskiden kaliteli yüksekokullar, fakülteler vardı. Buralardan çok kıymetli insanlar yetişirdi. Artık en küçük kentlere bile üniversite yapmakla övünüyoruz. Oysa üniversite okumak, 30 kitabı okuyup 30 kitabın sınavından geçmek de ğildir. Metropol yaşamını, kültürel, sanatsal faaliyetleri izleyerek Türkiye'nin her yerinden gelen insanlarla hayatı paylaşmaktır. Maalesef üniversite eğitimini de yozlaştırdık. Öyle üniversite mezunları var ki, yazdığı şeyin anlaşılırlığı tartışılır" diye konuştu.

ÖNCE KENTİN KALKINMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime yaptıkları katkıları da anlatan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"2002'de AKP göreve geldi. Ben de 2004 yılında belediye başkanı oldum. Çaresizlik çare üretiyor. Ben eğer iktidar partisinin belediye başkanı olsaydım, bu kadar başarılı olamazdık. Çünkü çaresizlik, inançlı ve dirençli insanlara bir yol yapmayı yahut yol bulmayı öğretiyor. Eğitim, ekonomi, tarım ve turizm konusunda birçok projeyi hayata geçirdik. Dağın tepesindeki köye, merkezde oturan insana, sanayiciye, lojistikçiye ne lazımsa bunun öncülüğünü yapmak, bulmak; eğitimse eğitim, alt yapıysa alt yapı kenti kalkındırmak zorundayız. Ben göreve geldiğimden beri kentin kalkınmasından kendimi sorumlu tutuyorum."

BÜYÜKERŞEN VE GÜRÜN

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ülke olarak eğitime gönüllü destek konusunda hevesli olduklarını, ancak yine de adaletsizliğin ortadan kaldırılamadığını vurguladı. Büyükerşen, "Eğitim yalnız başına devlete bırakılamayacak kadar önemli bir hizmettir. Biz kentimizde çocuklarımızın hayal gücünü geliştirmek için masal şatosu yaptık. Senfoni orkestrası kurduk. Tiyatroya çok önem verdik. Ben belediyeleri eğitim konusunda bir okul olarak görüyorum" dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise eğitim sisteminde hayata geçirilmeye çalışılan karşı devrime dikkat çektiği konuşmasında, " Şu anki durumumuza ağlamak sızlamak yerine bunu aşmanın formülünü bulmalıyız. Ülkemizin dünyanın hızına yetişebilmesi için dünya vatandaşı olabilecek insan malzemesine süratle kavuşması lazım. Bu ancak bilgi üretmek ve bilgiyi üreten insanları yetiştirmekle mümkün olur. Yoksa zıplama yapamayız. Üniversite programını yaparken önce yereli düşünmeli, yereldeki problemlere evrensel değerlerle çözüm üretmeli" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Eğitim Sistemi Çelik-Çomak Oyununa Döndü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye Yüzyılı'nı yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    15:08 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye Yüzyılı'nı yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin katılımıyla birlikte Türkiye Yüzyılı'nın inşa edileceğini belirtti. Yumaklı, Taşköprü'nün tarımsal ürünleri ve ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi vererek, yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yol arkadaşları olduklarını ifade etti.

  • Adana'da Kaçak Havai Fişek ve Yer Meşalesi Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı
    15:06 Adana'da Kaçak Havai Fişek ve Yer Meşalesi Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı

    Adana'da, uyuşturucu imalatı ve ticareti şüphesiyle bir çiftlik evine yapılan operasyonda, evin ruhsatsız havai fişek ve yer meşalesi üretimine dönüştürüldüğü tespit edildi. Evde kaçak üretilmiş havai fişek ve yer meşaleleri ile üretimde kullanılan malzemeler ele geçirildi ve 2 kişi gözaltına alındı.

  • Antalya'da düzenlenen operasyonda 545 bin makaron ve 14 bin 600 litre akaryakıt ele geçirildi
    15:05 Antalya'da düzenlenen operasyonda 545 bin makaron ve 14 bin 600 litre akaryakıt ele geçirildi

    Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez ve Alanya ilçelerinde düzenlediği operasyonda, 545 bin dolu ve boş makaron, 14 bin 600 litre karışım akaryakıt, 990 elektronik sigara, 85 litre likit, 360 puro, 75 kilogram kıyılmış tütün, 90 cinsel içerikli ilaç, 403 güneş gözlüğü, 209 saat, 2 ruhsatsız tabanca ve 1 sigara dolum makinesi ele geçirdi. Operasyon sonucunda, 17 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un birinci önceliği depreme hazırlıktır
    15:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un birinci önceliği depreme hazırlıktır

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'un birinci önceliği depreme hazırlıktır.

  • Batman'da 250 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
    15:01 Batman'da 250 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

    Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yaptıkları çalışmalarda Bayındır Mahallesi Hasankeyf Kavşağı'nda durdurdukları bir otomobilde 250 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Molu, Sarız ve Yahyalı ilçelerinde seçmenle buluştu
    15:01 CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Molu, Sarız ve Yahyalı ilçelerinde seçmenle buluştu

    CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Molu, Sarız ve Yahyalı ilçelerinde seçmenle buluştu. Molu, Sarız ilçesini ziyaret ederken, Yahyalı ilçesinde CHP Yahyalı Belediye Başkan adayı Mehmet Acarbaş ve partililerle bir araya geldi. Molu, adaylara olan güvenle yolumuza devam ediyoruz dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un yönetimi yarı zamanlı mesaiyle olacak bir iş değildir
    14:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un yönetimi yarı zamanlı mesaiyle olacak bir iş değildir

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'un yönetimi yarı zamanlı mesaiyle olacak bir iş değildir.

  • AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, Emek Mahallesi'nde Cumhur Yürüyüşü Gerçekleştirdi
    14:58 AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, Emek Mahallesi'nde Cumhur Yürüyüşü Gerçekleştirdi

    AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp, Emek Mahallesi'nde düzenlenen 'Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı. Yürüyüşe AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu da eşlik etti. Yürüyüş, mahalle sakinleri ve partililerin katılımıyla gerçekleşti ve lise alanında sona erdi. Alp, yürüyüşün ardından vatandaşlara hitap ederek, lise inşaatının başlayacağını duyurdu ve Emek Mahallesi'ne daha fazla yatırım yapacaklarını söyledi.

  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak
    14:57 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın oynanacak. Maç programı şu şekildedir: Trabzonspor-Ataşehir Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler-Bitexen Adana İdmanyurduspor, Galatasaray Petrol Ofisi-Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor-Karadeniz Ereğli Belediyespor, Beşiktaş JK United Payment-Fenerbahçe Petrol Ofisi, Beylerbeyi-Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Wulfz Fatih Karagümrük-Bitexen 1207 Antalyaspor, Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor-ALG Spor.


Advertisement