"Eğitimci Serkan Ekmen'den Stand-Up Tadında Seminer" - Son Dakika
Güncel

"Eğitimci Serkan Ekmen'den Stand-Up Tadında Seminer"

"Eğitimci Serkan Ekmen\'den Stand-Up Tadında Seminer"

Eğitimci – yazar Serkan Ekmen, Bağcılar'da katıldığı seminerde hayatın amacını, beden dilinin etkisini ve imajın önemini anlattı.

25.01.2018 15:40  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekmen, davetlilerin sıkılmaması ve konuyu daha iyi anlaması için çizgi filmlerden örnek vererek, mimik ve espriler yaparak stand-up gösterisi tadında bir sunum yaptı.

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen seminerde eğitimci- yazar Serkan Ekmen, "Hayatın amacı", "Beden dilinin etkisi" ve "İmajın önemi" konusunda bilgiler verdi. Ekmen, seminerin sıkıcı olmaması ve izleyenlerin konudan kopmaması için stand-up gösterisi havasında bir program yaptı. Anlatmak istediklerini espriler yaparak ve mimikleriyle destekleyerek anlatan Ekmen, çizgi film kahramanlarından da örnekler verdi.

"ÇİZGİ FİLMDE ALİCE, HANGİ YOLDAN GİDECEĞİNİ TAVŞANA SORUYOR"

İşte Ekmen'in seminerde anlattıklarından öne çıkanlar: Alice Harikalar Diyarı'ndaki tavşanı hepiniz tanırsınız. Alice, tavşana soruyor hangi yoldan gideceğini. Tavşan diyor 'Nereye gideceğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok' diyor. Yani hangi mesleği yapacağımızın hangi şehirde yaşadığımızın hangi dizileri takip ettiğimizin hiçbir önemi yok. Önce hayatımızın amacı nedir? sorusuna cevap vermeliyiz.

"BİR ÖĞRETMEN EŞ BULDU MU GÜL GİBİ GEÇİNİR GİDERSİN"

Ailelerimiz büyüyünce ne olacaksın diye soruyorlar sonra da kendileri cevap veriyor. Doktor ol iyi para kazanırsın. Avukat ol iki arazi davası kaptın mı köşeyi dönersin, öğretmen ol sırtını devlete yaslarsın. 3 ayda tatili var bir de öğretmen eş buldu mu gül gibi geçinir gidersin. Hep bir kapital bakış açısı var. Kitabımız Kuran-ı Kerim diyor ki 'Ben, cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım'. Bir de böyle ulvi amacımız var. O en zirvede.

Garfield'i bilirsiniz. 'Bugün içimde çok büyük bir çalışma aşkı şevki başladı oturup geçmesini bekledim' diyor. Böyle olmaz. Tohum ekeceksek beklememek lazım hemen ekmek lazım. Hayat amacımızı da ertelememek lazım.

"İNSANLAR KIYAFETLERİYLE KARŞILANIR FİKİRLERİYLE UĞURLANIR"

İmajda ilk izlenim çok önemli. İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır fikirleriyle uğurlanır. Evden şu bilinçle çıkmamız lazım. Bugün çok önemli bir kişiyle karşılaşacağım ona göre giyineyim. Eşim, patronum veya ortağım olacak birisi olabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Eğitimci Serkan Ekmen'den Stand-Up Tadında Seminer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement