Eğitimci Yazar Kavaklı Hani'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Eğitimci Yazar Kavaklı Hani'de Öğrencilerle Buluştu

Eğitimci Yazar Kavaklı Hani\'de Öğrencilerle Buluştu

Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamlığı desteği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde ilçeye getirilen eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı, Hani Lisesi 8. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

30.05.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamlığı desteği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde ilçeye getirilen eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı, Hani Lisesi 8. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

İlçeye gelen eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı, velilere 'Ailede Eğitim', öğretmen ve öğrencilere ise 'Başarı Teknikleri ve Başarıya Giden Yol' konularında seminer verdi. Kavaklı; lise öğrencilerine ise 'Sınav stresini yenme ve verimli ders çalışma metotları' konulu konferans verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, okumanın önemine değinen Kavaklı, öğrenmeyen beynin olmadığını söyledi. Kavaklı, "Başarısız kişi yoktur, yetenekleri keşfedilmemiş ve geliştirilmemiş kişi vardır. Her insanın bir alanda yeteneği vardır. Bu yeteneğin keşfedilip geliştirilmesi gerekiyor. Beyin öğrenme odaklı yaratılmıştır. Öğrenmeyen beyin yoktur. Öğrenme hızları ve biçimleri farklı olan beyinler vardır, eğitimci bunu fark eder. 8 çeşit zeka vardır. Sözel, sayısal, sosyal, kinestetik zeka, kişisel zeka, görsel zeka, işitsel zeka, dokunsal zeka. Osmanlı'da her öğrenci özel kabul edilerek kendi zeka özelliğine göre eğitim uygulanırdı" dedi.

Bir öğretmenin öğrenciye söyletmesi gereken en önemli sözün 'ben yapabilirim' olması gerektiğini belirten Kavaklı, "Öğretmenin birinci ödevi çocuklara okumayı sevdirmektir. Öğretmen şefkatli ve merhametli olmalıdır. Öğretmen, çocuklara yol gösterebilmeli, ilham verebilmeli, onlara başarma zevkini tattırabilmelidir" diye konuştu.

Kapalı Spor Salonu'nda verilen seminere Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tezer Güner, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimci Yazar Kavaklı Hani'de Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement