Eğitimciler Bu Zirvede Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Eğitimciler Bu Zirvede Buluşacak

Eğitimciler Bu Zirvede Buluşacak

Türkiye'de eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren 'EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi'nin üçüncüsü 21 Nisan Perşembe günü İstanbul'da düzenlenecek.

19.04.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren 'EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi'nin üçüncüsü 21 Nisan Perşembe günü İstanbul'da düzenlenecek. Bu yıl 'Global Arenada Türk Üniversiteleri' başlığıyla yapılacak zirvede 'Üniversiteler ve Global Akreditasyon', 'Gerçek Uluslararası Bir Üniversite Nasıl Mümkün?', 'Dünyadan Yükseköğretim Modelleri' gibi konular konuşulacak.

Vakıf Üniversiteleri Birliği'nin öncülüğünde düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da katılması beklenen etkinliğin açılış konuşmasını ise Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rifat Sarıcaoğlu yapacak. Zirveye, ABD'de üniversitelerin akreditasyonu konusunda en yetkin kuruluş olan WASC'ın 17 sene başkanlığını yürütmüş olan Prof. Ralph Wolff da katılarak, global akademik sisteme hızla entegre olma yarışında olan Türk üniversitelerine akreditasyon konusunda kapsamlı bir sunum yapacak ve onların sorularını yanıtlayacak.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte zirveye katılacak diğer isimler ise şöyle:

Prof. Dr. Kerem Alkin (İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Denise DeZolt (Laureate International Universities Akademik Kalite ve Akreditasyondan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı), Prof. Dr. Haluk Ünal  (TASSA Başkanı ve Maryland Üniversitesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Ümran İnan (Koç Üniversitesi Rektörü),

Dr. Mustafa Aydın  (DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı), Prof. Dr. Murat Tarımcılar (TED Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Esra Gençtürk  (Özyeğin Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Mehmet Karaca (İTÜ Rektörü), Dr. Bahar Akıngüç Günver (İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı), Prof. Dr. Atilla Eriş (İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı).

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Eğitimciler Bu Zirvede Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement