Eğitimciler, Darp Edilen Öğretmen İçin Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Eğitimciler, Darp Edilen Öğretmen İçin Eylem Yaptı

Türk Eğitim Sen üyeleri, Çekmeköy’de bir öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmen için eylem yaptı.

14.10.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim Sen üyeleri, Çekmeköy'de bir öğrenci velisi tarafından darp edilen öğretmen için eylem yaptı.

Çekmeköy Alemdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu'nda görev yapan öğretmen Duran Cennet'in geçtiğimiz cuma günü bir veli tarafından darp edilmesi üzerine Türk Eğitim Sen üyeleri, okul önünde eylem yaptı. Olay sırasında yüzünden yaralanan öğretmen Duran Cennet de eyleme katıldı. Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, öğretmen Duran Cennet'in cehaletin kurbanı olduğunu belirtti. Hasanpaşaoğlu, "Türk milletinin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı eğitmekten başka amacı olmayan öğretmenlerimize yönelik saldırıları bir kez daha kamuoyu gündemine taşımak için bugün buradayız. Bu okulun öğretmenlerinden Duran Cennet arkadaşımız maalesef cehaletin kurbanı seçilmiştir. Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken kendini bilmez bir öğrenci velisi tarafından saldırıya uğramış ve ciddi şekilde yaralanmıştır. Ameliyat olan Duran hocamıza buradan bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz" dedi.

Öğretmenlere yönelik saldıranların sadece öğretmeni yaralamakla kalmadığını aynı zamanda geleceklerini de yok ettiğini belirten Hasanpaşaoğlu, "Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır' vecizesi de buna işaret etmektedir" şeklinde konuştu.

Hasanpaşaoğlu, arkadaşlarının yanında olacaklarını ve şiddetin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. Açıklamanın ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eğitimciler, Darp Edilen Öğretmen İçin Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement