Eğitimciler Eğitimcileri Eğitti - Son Dakika
Güncel

Eğitimciler Eğitimcileri Eğitti

Eğitimciler Eğitimcileri Eğitti

Bir çocuk, Apollo 13 filmini izleyerek çekim kuvvetini öğrenebilir mi ya da Road Runner çizgi filmi ile Newton Kanunlarını öğrenebilir mi?

06.09.2011 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peki, dünyaca ünlü heykeltıraş Auguste Rodin, ünlü ressam Pablo Picasso ve Leonardo Da Vinci'nin öğrenme güçlüğü çektiğini biliyor muydunuz?

Eyüboğlu Eğitim Kurumları öğretmenleri "Eğitimciler Eğitimcileri Eğitiyor" sempozyumu ile matematikten astronomiye, İngilizce'den teknolojiye,

Rehberlikten Türkçe'ye kadar her konuda birbirini eğitti.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın bu yıl ilk defa düzenlediği "Eğitimciler Eğitimcileri Eğitiyor" sempozyumu ile okulda görev yapan farklı branşlardan çok sayıda öğretmen eğitimde uyguladıkları farklı teknikleri, mesleki bilgi ve deneyimlerini birbirleri ile paylaştı.

Sempozyumda; matematikten astronomiye, İngilizce'den teknolojiye, rehberlikten Türkçe'ye birçok konu hakkında 38 sunum gerçekleştirildi. Ergenle iletişim, çocuk ve resim, öğretim stili odaklı ders tasarımı, sınav kaygısı, ayı matematiği, film içinde bilim, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu paylaşılan konu başlıkları arasında yer aldı.

Ressam Leonardo Da Vinci, ödüllü yönetmen Steven Spielberg öğrenme güçlüğü çeken ünlülerden sadece birkaçı.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları anaokulu öğretmeni Merve Davas, okul öncesi dönemde çocukta öğrenme güçlüğü ile ilgili bilgiler verdi. Herhangi bir fiziksel ya da zihinsel engeli olmadığı halde bazı çocuklar neden öğrenemez? Peki, çoğunlukla okul çağında fark edilen ve teşhisi konulan bu güçlük okul öncesinde de kendini gösterebilir mi? Merve Davas sunumunda, öğrenme güçlüğünün okul öncesi dönemdeki belirtilerini ve bu güçlüğü yaşayan öğrencilerin başarılı ve mutlu bireyler olma yolunda nasıl destekleneceğini paylaştı. Davas sunumunda, öğrenme güçlüğünün nedenlerinin organik, genetik, çevresel ve biyokimyasal faktörlere bağlı olduğunu belirtti. Merve Davas, öğrenme güçlüğünün önemli birkaç belirtisini ise; konuşmada gecikme, emeklemeyi geç öğrenme, oyun oynamada zorlanma, yaşından büyük kabiliyetler gösterme, acelecilik ve dikkatin kolay dağılması olarak sıraladı.

Dünyaca ünlü heykeltıraş Auguste Rodin, Pablo Picasso, Andersen masallarının yaratıcısı Hans Cristian Andersen, ünlü ressam Leonardo Da Vinci, ödüllü yönetmen Steven Spielberg gibi dünyanın önde gelen isimleri öğrenme güçlüğü çeken sadece birkaç isim.

Öğrenciler vizyon filmleri ile fizik kanunlarını öğrendi.

Eğitimin bir diğer ilgi çekici sunumu ise; Eyüboğlu Eğitim Kurumları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Ahmet Faik Öztürk tarafından gerçekleştirilen, "Film içinde Bilim" sunumu oldu. Öztürk'e göre filmlerin fen derslerinde yardımcı bir kaynak olarak kullanılması, seyredilen sahnelerin konularla bağlantılarının kurularak derslerde tartışılması hem öğrencilerin dikkatini çekiyor, hem de günlük hayatla bağlantılar kurmalarını sağlıyor. Mesela öğrenciler Zor Ölüm filmi ile Newton kanunlarını, momentum korunumunu, serbest düşmeyi öğrenirken, Yarından Sonra filmi ile ısı sıcaklığı, Görevimiz Tehlike filmi ile hareket ve Momentumu, Apollo 13 filmi ile çekim kuvveti ve dairesel hareketleri inceleme fırsatı yakalıyor.

Çocuğun depresyonda olduğunu resimlerinden anlayabilirsiniz.

Çocukların yaptıkları resimler çoğu zaman çocuğun ne düşündüğünü, ne hissettiğini ele verir. Okulöncesi öğretmeni Aylin Doğan Ömür "Çocukların resimlerini anlamak" başlıklı sunumunda çocukların resim yapma deneyimlerine değindi ve renklerin anlamlarını, depresyonun resimlerde nasıl ortaya çıkabileceğini anlattı. Buna göre sarı renk enerji, ışık ve olumlu hislerle ilişkilendirilirken; mavi renk sakinlik, depresyon, su ve gökyüzünü temsil ediyor. Resimlerde kullanılan siyah renk ise olumsuz duyguları yansıtıyor. Çocuklar depresyonu farklı şekillerde yaşıyor ve bu dönemde kendi resimlerine dair anlattıkları öyküler ne hissettiklerini anlamamıza yardımcı oluyor. Çocukların anlatımları özellikle çok fazla duygusal acı ve kendine zarar verme eğilimi taşıdıklarında, tedavi süreci için büyük önem taşıyor. Ayrıca çocukların hem anne babaları ve kardeşleriyle ilgili derin duyguları hem de ev koşullarındaki aile dinamikleri resimlerinde ayrıntılı biçimde yer alıyor. Aile sorunları nedeniyle kaygılı ve büyük stres altında olan çocuklar, aile resmi yapmayı zor hatta endişe verici bulabiliyor. Zira başlarına kötü bir şey geleceğinden korkuyorlar.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın, kendi bünyesinde görev yapan öğretmenleri için düzenlediği "Eğitimciler Eğitimcileri Eğitiyor" sempozyumu tüm gün sürdü ve 38 sunumun yer aldığı sempozyuma Eyüboğlu'nda görev yapan yaklaşık 350 öğretmen katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitimciler Eğitimcileri Eğitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement