Eğitimciler Yeni Yılı Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Eğitimciler Yeni Yılı Değerlendirdi

Eğitimciler Yeni Yılı Değerlendirdi

Şanlıurfa'da Eğitim Bir Sen yönetimi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelerek eğitim sorunlarını değerlendirdi.

21.10.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürü, müdür yardımcıları, ilçe milli ve şube müdürleri ile istişare toplantısı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yeni eğitim öğretim yılında tüm eğitimcilere başarılar diledi. Sendikalarının her geçen gün daha da geliştiğini sözlerine ekleyen Coşkun,"Üyelerimizden aldığımız güçle Şanlıurfa'nın eğitim kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bu güce ulaşırken en büyük etken kararlı duruşumuz olmuştur. Haklının ve halkın yanında olan sendikamız; kimsenin görüşüne, milliyetine, cinsiyetine, geçmişine, arkadaşına ve çevresine bakmadan emeği ve hakkı korumaya çalışmıştır. Şanlıurfa'daki tek sevdamız eğitim kalitesinin yükseltilmesini, eğitimcinin çalışma ortamının, kardeşlik ortamının, her daim en yüksek kalitede kalması çabasıdır" dedi.

Toplantıda ayrıca 2016-2017 toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Coşkun, 2016 yılı için yüzde 11.3, 2017 yılı için ise yüzde 7.1 yıllık zam oranları elde edildiğini söyledi. Yıllık enflasyon oranlarının zam farklarının üzerinde olması halinde bu farkın ilave olarak ekleneceğini de sözlerine ekleyen Coşkun, 2015 yılından sonra göreve başlayanlar için 1 derece verilmesinin sağlandığını, 4-C li personele 2016 yılında 324,97 TL, 2017 yılında 349,74 TL olmak üzere toplamda iki yıl için 674.71 TL zam kazanımı elde edildiğini, Şeflerin Özel hizmet tazminatlarının arttırıldığını, emekli olacaklara 2016 yılı için ikramiyelerinde 2 bin 447.78 TL artış yapılması sağlandığını ifade etti.

Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise "Böyle bir ortamı hazırlayan Şanlıurfa Eğitim Bir Sen şubesine teşekkür ediyorum. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, bilgi ne kadar artarsa artsın öğretmenlerinde değeri artmaktadır. Öğretmenlerimiz toplumun öncü model kişileridir. Öğrencileri geleceğe hazırlamada, geleceklerini inşa etmede çok çok önemli görevler düşüyor" dedi.

Toplantıda 2015-2016 eğitim yılı için genel değerlendirmeler yapıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğitimciler Yeni Yılı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement