Eğitimcilerden Merkezi Sınavlarda Görev Talebi - Son Dakika
Güncel

Eğitimcilerden Merkezi Sınavlarda Görev Talebi

Eğitimcilerden Merkezi Sınavlarda Görev Talebi

Eğitim-Bir-Sen, taşıma merkezi okullarda görevli öğretmenlerin de merkezi sınavlarda görev almaları yönünde çalışma yapılmasını istedi.

22.04.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, köy okullarını ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretler sırasında kendilerine iletilen sorunları muhataplarına ileterek çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Coşkun, "Ziyaretlerimizde sendikalaşmanın önemi, eğitim çalışanlarının genel sorunları, sendikamızın yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmenin yanında sorun üretme yerine, sorunlara çözüm arama, zorlaştırma yerine kolaylaştırma düsturuyla hareket ediyoruz. Teşkilatlanma gezileri kapsamında gezdiğimiz özellikle taşıma merkezi okullarımızda yapmış olduğumuz ziyaretlerde öğretmenlerimiz mahalli sınavlarda görev alamadıklarını ve bu konuda mağdur olduklarını dile getirmişlerdir. Merkezdeki eğitim çalışanlarına sağlanan imkanların azami düzeyde merkezden değişik uzaklıklardaki köylerde çalışan eğitim çalışanları içinde seferber edilmesi kurum içi motivasyonlarının sağlanabilmesi için çok önemlidir" dedi.

Konu ile ilgili olarak Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü İlçe milli eğitim müdürlükleri ile yaptıkları görüşmelerde taşıma merkezi okullarda görev yapan öğretmenlerin sınav görevi ile ilgili sorunlarının giderilmesi ve merkezde görev yapan eğitim çalışanları gibi sıraya dahil edilmelerini istediklerini de sözlerine ekleyen Coşkun, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri talebin haklı bir talep olduğunu, programın yetişmesi durumunda önümüzdeki günlerde, yetişmemesi durumunda önümüzdeki eğitim öğretim yılı başında uygulanacak merkezi sistem programı ile gönüllük esasına dayalı olarak sınav görev başvurularını alabileceklerini ifade ettiler. Merkezi sistem programına geçilmesi durumunda ilimizde görev yapan tüm öğretmenlerin faydalanacağını, bu sistem sayesinde sınav görev dağılımında eşit ve adil bir dağılım olacağını bize söylediler. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin eğitim çalışanlarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi hususunda hassasiyetle çabalayacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğitimcilerden Merkezi Sınavlarda Görev Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement