Eğitimcilerle İlçe Milli Eğitim Müdürü Arasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Eğitimcilerle İlçe Milli Eğitim Müdürü Arasında Gerginlik

Eğitimcilerle İlçe Milli Eğitim Müdürü Arasında Gerginlik

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, yürütme kurulu üyeleri ile Kınık İlçesi'ndeki okulları ziyaret ettiklerini, sorun ve önerileri bildirmek üzere makamına gittikleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar'ın, kendilerini ve Kınık Yürütme Kurulu Başkanı ile üyesini tehdit ettiğini öne sürdü.

27.04.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, yürütme kurulu üyeleri ile Kınık İlçesi'ndeki okulları ziyaret ettiklerini, sorun ve önerileri bildirmek üzere makamına gittikleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar'ın, kendilerini ve Kınık Yürütme Kurulu Başkanı ile üyesini tehdit ettiğini öne sürdü. Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Başkan Kılıç, "Temsilcilik yönetimindeki arkadaşlarımızın can güvenliğinden şüphe duyuyoruz. Hiçbir zaman bir makamı kullanarak bu şekilde çalışanları tehdit eden, mobbing uygulayan bir müdürle karşılaşmadık" diye konuştu.

Eğitim- Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, Yürütme Kurulu üyeleri ve Kınık İlçe Yürütme Kurulu üyeleri ile geçen cuma günü Kınık İlçesi'ndeki okulları ziyaret etti. Okullarda görevli eğitimcilerle görüşen sendika temsilcileri daha sonra Kaymakam Faik Oktay Sözer'e okullarda yaşananları aktarıp İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar'ın makamına gitti. Sendika temsilcileri, burada Müdür Kaçar'ın kendilerini tehdit ettiğini öne sürüp bir tutanak hazırladı. Tutanakta, şöyle konuştu:

"İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar ile makamına gittik. İlçede yaşanan sorunları, Eğitim-Bir- Sen'e öğretmenlerin üye olmaya zorlandığını, Eğitim-Bir-Sen sendika temsilcisinin müdürlükten çıkmadığını, okuluna dahi gitmediğini, öğretmenlerin baskıyla müdürlüğe çağırılıp Eğitim-Bir-Sen'e üye yapıldığını ifade ettik. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar, bizlere ve Kınık Yürütme Kurulu üyelerine dönerek, 'Sizi görevden men edeceğim, ben kimseyi tanımam. Sizden bunun hesabını soracağım. Bundan sonra buradan içeri giremezsiniz, beni eleştiremezsiniz. Ben Eğitim-Bir-Sen'liyim. Geçen hafta makamımdan Türk-Eğitim-Sen'lileri de kovdum' diyerek tehdit etmiştir. Kendisini Kaymakam'a şikayet edeceğimizi söylediğimizde 'Kaymakam da kimmiş' diyerek devlet terbiyesine yakışmayan tutum sergilemiştir."

Kaçar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, Kaymakamlığa da şikayet ettiklerini belirten Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, "Temsilcilik yönetimindeki arkadaşlarımızın can güvenliğinden şüphe duyuyoruz. Hiçbir zaman bir makamı kullanarak bu şekilde çalışanları tehdit eden, mobbing uygulayan bir müdürle karşılaşmadık. Kınık İlçesi sanki Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde değilmiş gibi orman kanunlarıyla mı yönetiliyor? Şaşkınlık içindeyiz. Müdür bu gücü kimden alıyor" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitimcilerle İlçe Milli Eğitim Müdürü Arasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement