Ehem Profesyonel Avcı Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Ehem Profesyonel Avcı Yetiştiriyor

Ehem Profesyonel Avcı Yetiştiriyor

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından açılan, ‘Avcılık Eğitimi ‘kursuna ilgi büyük oldu.

02.10.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından açılan, 'Avcılık Eğitimi 'kursuna ilgi büyük oldu. Genelde erkeklerin yer aldığı kursa, ilk kez bu dönem bir de bayan avcı adayı olarak katılması dikkat çekti.

Merkez Avcılık Kulübü'nde açılan kursa 29 avcı adayın katıldı. 32 saatlik eğitimlerin ardından son günü avcı adayları yazılı sınavda ter döktüler.

Merkez Müdür İsmail Damar, "Her alanda olduğu gibi bu alanında eğitim hizmetlerimiz devam ediyor. Eğitimlerde Burhaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ömer Atasoy Tanrısever, Kazdağı Milli Park Mühendisi Asude Öztürk, Av sporuna gönül veren öğretim görevlisi İlhan Deveci, sağlık personeli Ali Rıza Kocatürk eğitimci olarak görev aldılar. Avcı Eğitimi kursumuz kurumlar arası dayanışmaya güzel bir örnek olmuştur. Eğitim alanında insanımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret ediyoruz" dedi.

Damar, "Emeği geçenlere ve Merkez Avcılar Kulübümüzün değerli yönetim kurulu başkanı Metin Balyalı ve yönetim kuruluna ve kursta emeği geçen müdür yardımcısı Zerrin Eğrioğlu'na teşekkür ediyor, kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Çevre duyarlılığı, sürdürülebilir av ve yaban hayatı, can ve mal emniyeti için bu eğitimler son derece önemlidir" diye konuştu.

Bilinçli, çevreye duyarlı, sürdürülebilir av ve yaban hayatının geliştirilmesi amacıyla bu eğitimlerde avcı adaylarına, avcılığa giriş, avcılığın geliştirilmesi, mevzuat, güvenlik ve ilk yardım konularında ders verildi.

Avcı eğitimi kurslarının en az 12 kişi ile açıldığı, 18 yaşını doldurmuş aranan şartları taşıyan ve istenen belgeleri tamamlayanlar kurslara kayıt yaptırabildikleri ve bilinçli yasal yollardan avlanma ehliyet alabildikleri ifade edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ehem Profesyonel Avcı Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement