Ehli Beyt Derneği'nden Elbistan'da Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Ehli Beyt Derneği'nden Elbistan'da Anma Programı

İstanbul Ehl-i Beyt İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tarafından, Hz

13.12.2010 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ehl-i Beyt İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından, Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Program, Ali Çerçi tarafından okunan Kur'an tilaveti ile başladı. Daha sonra İstanbul Ehl-i Beyt İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği Elbistan gönüllüsü Bülent Çadır, bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Elbistan Müftüsü Ramazan Tolan, şunları söyledi:

'İstanbul Ehl-i Beyt İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği yetkililerine ve buraya gelen siz değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hz. Hüseyin efendimizi ve Ehl-i Beyt'in diğer güneşlerini tanımak gerekiyor. Tanımak içinde böyle konferansa ve programlara ihtiyacımız vardır.'

Alevi Kültür Vakfı Basın Sözcüsü Hüseyin Alagöz ise, Hz. Ali'nin değerine değinerek,'"Aslında bu taziyenin sahibi kim? Bir azizimiz öldüğü zaman, sevdiceğimiz öldüğü zaman taziye sahibi biz oluyoruz. Bugün kimin azizi şehit edilmiş? Kimin azizi susuz bir şekilde bedeni çöllerde bırakılmış. Hazreti Muhammed Mustafa'nın göz nuru. Aliyel Murtaza'nın sevdiceği şehit edişmiş. Taziye sahipleri onlar. Biz olsak olsak Ali'nin kapsında kamber olabiliriz. O da olabilirsek' dedi.

Tarihçi-Yazar Ali Kaya ise konuşmasında Alevi toplumunun sorunlarına değindi.

Kaya, 'Alevilik İslam dininin özdür, manasıdır. Zaman zaman aleviler İslamın içindedir, Aleviler İslamın dışındadır tartışmaları yaşanıyor. Alevilik bir kültürdür, bir yaşam biçimidir. Benzer ithamlarla karşı karşıya kalmışlardır. Ben o Aleviliğe İslam dışı diyenlere harici diyorum. Gerçek aleviler Ehl-i Beyt'e bağlı olanlar, eline, diline, beline sahip olanlar, aşına, işine sahip olanlar, alnı ak olanlardır.' diye konuştu.

İstanbul Ehl-i Beyt İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Araştırmacı-Yazar Hasan Kanaatlı bir konuşma yaptı.

Programa, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Göçer ve Sırrı Demir, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzun, CHP Gençlik Kolları Başkanı Emin Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(GÖÇ-MRT-ÜNS) - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ehli Beyt Derneği'nden Elbistan'da Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement