Eib İhracatçıları 2018 Yılında Fuardan Fuara Koşturacak - Son Dakika
Güncel

Eib İhracatçıları 2018 Yılında Fuardan Fuara Koşturacak

Uluslararası ticarette büyük öneme sahip olan fuarlar, firmaların yeni ticari bağlantılar kurmasında kritik öneme sahip.

05.09.2017 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A sınıfı fuar organizatörü belgesi sahibi Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşması için 2017 yılında 11 tane uluslararası fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu üstlenirken, 2018 yılında bu sayıyı 14'e çıkarmaya hazırlanıyor.

EİB, 2018 yılında gerçekleştireceği 14 fuara milli katılım organizasyonu ile bu alanda kendi rekorunu kırmış olacak. EİB daha önceki yıllarda en fazla 11 fuara milli katılım organizasyonu yapmıştı.

Ege İhracatçı Birlikleri, 2018 yılında Amerika, Japonya, Çin, İngiltere, Almanya, Rusya, Fransa ve İsveç'te; gıda, doğaltaş, hazırgiyim, deri, ayakkabı sektörlerinde 14 fuarda Türk ihracatçılarıyla dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçıları buluşturacak. İhracatçılar, 2018 yılında EİB ile dünyanın etrafında 4 tur atacak kadar seyahat edecek.

Uluslararası ticarette dijital pazarlamanın son yıllarda ivme kazanmasına rağmen fuarların halen vazgeçilmezliğini koruduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, ihracatçı firmaların müşteri portföylerini geliştirmek ve mevcut müşterileriyle ilişkilerini sağlıklı zeminde sürdürmek için fuarlara katılımının hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

Ege İhracatçı Birlikleri'nin çeyrek asra yaklaşan fuar organizatörlüğü tecrübesine sahip olduğunu hatırlatan Ünlütürk, "Uzun yıllardır Ekonomi Bakanlığı'ndan aldığımız yetki ile yüzlerce milli katılım organizasyonu gerçekleştirdik. Fuarcılık serüvenimiz 1994 yılında GTZ Almam Teknik İşbirliği Kuruluşu ile işbirliğinde hazırgiyim sektörüne yönelik olarak Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Interjeans Fuarı'na İzmir'den 10 firmamızın katılımını organize ederek başladı. İlk milli katılım organizasyonumuzu ise; Stonetec Nürnberg Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 60'ı aşkın firma ile yapmıştık. 23 yıldır yüzlerce fuara binlerce firmamızın katılımını organize ettik. İlk yola çıktığımız 1994 yılında EİB'nin ihracatı 1.8 milyar dolar seviyesinde iken bugün ihracatımız 11 milyar doları aştı. Bu gelişimde fuarların büyük payı var. Katılımcı firmalarla yapılan anketlerden hep yüksek notlar aldık. 2018 yılında 14 milli katılım organizasyonu ile rekor kıracağız. İhracatçı firmalarımızı 2018 yılında düzenleyeceğimiz 14 fuarda yerlerini almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

FUAR TURU LONDRA'DAKİ FASHİON SVP İLE BAŞLIYOR

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 2018 yılında 6 tane fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu üstlenmeye hazırlanıyor. EHKİB'in ilk düzenleceği fuar ise; 16 Ocak 2018 tarihinde dünyanın en önemli moda merkezlerinden Londra'da düzenlenecek olan Fashion SVP Fuarı olacak.

Hazırgiyim ihracatçıları Şubat ayında en büyük ihraç pazarları olan Almanya'nın Münih kentinde Munih Fabric Start Fuarı ile paralel olarak düzenlenecek olan Munih Apparel Source Fuarı'nda ve Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'nda ihracatlarını arttırma gayreti içinde olacak.

EHKİB bu yılın ikinci yarısında ise; Haziran ayında Fashion SVP Fuarı'nda, Eylül ayında ise Munih Apparel Source ve Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarlarında yerini alacak.

EİB 2018 YILINDA 4 GIDA FUARINA KATILACAK

Dünya genelinde sağlıklı yaşam bilincinin artmasıyla birlikte yıldızı parlayan Organik Sektörünün en büyük buluşması her yıl olduğu gibi bu yılda Ege İhracatçı Birlikleri'nin Milli Katılım Organizasyonu ile 18 Şubat 2018 tarihinde Almanya'nın Nürnberg şehrinde gerçekleşecek.

Ege İhracatçı Birlikleri'nin 1998 yılından beri Milli Katılım Organizasyonu'nu üstlendiği New York Summer Fancy Food Show Fuarı 30 Haziran – 2 Temmuz 2018 tarihlerinde, Amerika'ya ihracatını arttırmak isteyen Türk gıda ihracatçılarına yeni fırsatlar sunacak.

Uzakdoğu'nun en büyük gıda fuarlarından biri olan Foodex Japan 2018 Fuarı ise; 6-9 Mart 2018 tarihleri arasında EİB'nin Milli Katılım Organizasyonu ile düzenlenecek.

Ege İhracatçı Birlikleri Kasım 2018'de İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilecek olan Nordic Food Fuarı'na ise ilk kez Milli Katılım Organizasyonu yapacak.

DOĞALTAŞ İHRACATÇILARI XİAMEN BAYRAMINI DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

Doğaltaş sektöründe dünyanın en büyük buluşması olan ve Türk doğaltaş sektörünün en büyük ihraç pazarı Çin'in Xiamen şehrinde düzenlenen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı doğaltaş sektöründe bayram coşkusuna yol açıyor. Xiamen Fuarı, 6-9 Mart 2018 tarihlerinde Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile bayrama dönüşecek. Xiamen Fuarı'nda Türkiye, Uluslararası en büyük katılımcı ülke konumunda.

DERİCİLER 3 FUAR DÜZENLEMEYE HAZIRLANIYOR

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği 2018 yılında 3 fuara yönelik milli katılım organizasyonu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 2018 yılı Şubat ayında Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek olan Euroshoes Fuarı'nda Türk ayakkabı sektörünün ürünleri görücüye çıkacak. Aynı fuar 2018 yılının Ağustos ayında ise ikinci kez düzenlenecek.

Türk deri sektörünü Çin'deki ithalatçılarla ACLE Fuarı'nda uzun yıllardır başarıyla buluşturan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, 2018 Ağustos ayında gerçekleştirilecek ACLE Fuarı'na da milli katılım organizasyonu için çalışmalarına şimdiden başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eib İhracatçıları 2018 Yılında Fuardan Fuara Koşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı
    13:24 Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı

    Başkent Ankara'ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajların doluluk oranı düşük olduğu için ASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu çağrısında bulundu. Ankara nüfusunu besleyen barajlardaki su miktarı yetersiz olduğu için suyun bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Mart ve Nisan aylarındaki yağışların önemi üzerinde duruldu ve su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiği belirtildi.

  • Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti
    13:24 Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da sevgi evinde kalan bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin vefat sebebinin otopsinin ardından belli olacağını ve olaya ilişkin adli ile idari soruşturmanın da başlatıldığını açıkladı.

  • Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu
    13:24 Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde elektrik kablo tesisatının yenilenmesi esnasında yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan lahit, Hatay Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Lahit üzerinde mitolojik objeler bulunuyor.

  • CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi
    13:23 CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi

    CHP Ankara İl Başkanlığı, Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçim sürecini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, oyların güvenle sayılması ve tutanaklara düzgün şekilde geçirilmesini sağlayan bir sistem kurulduğu belirtildi. Ayrıca, sandık başındaki görevlilerin koordinasyonu ve hukuki sorunlara müdahale için hazırlıklar yapıldığı ifade edildi.

  • Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı
    13:23 Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, Siirt'teki muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı. Olay yerinden firar eden şüphelinin aracı, PTS kameraları tarafından tespit edildi. Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan araçta ruhsatsız silah ve 10 fişek ele geçirildi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:23 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 artışla 9.091,13 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 11,16 puan arttı. Altın ons fiyatı ise uluslararası piyasalarda yüzde 1,7 artışla 2 bin 233 dolardan işlem görüyor.

  • Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak
    13:21 Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak

    Eskişehir Valiliği tarafından yapılan paylaşımla, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimi için 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmenin oy kullanacağı ve 4 bin 85 personelin güvenlik tedbirleri amacıyla görev alacağı duyuruldu.

  • Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    13:20 Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini kaldırımda yapmaları dikkat çekti ve 142 adet hap ele geçirildi. Yakalanan şahısların eylemleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.


Advertisement