Ekim Ayında İstanbul'da Sahnelenecek - Son Dakika
Güncel

Ekim Ayında İstanbul'da Sahnelenecek

Başrolünde Kevın Spacey'nin Yer Aldığı III. Rıchard, Yunanistan'ı Büyüledi

02.08.2011 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) ve İstanbul Şehir Tiyatroları ortaklığında, Vodafone Red sponsorluğunda, Ekim ayında İstanbul'da sahnelenecek III. Richard, sahnelendiği her ülkede büyük ses getiriyor. Dünya prömiyerini 29 Haziran'da Londra'da yapan III. Richard, prömiyerin ardından, geçtiğimiz hafta sonu Yunanistan'da gerçekleştirdiği üç temsille 27 bin izleyiciye ulaştı.

The Bridge Project kapsamında gerçekleştirilen, Sam Mendes'in yönetmenliğini ve dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey'nin başrolünü üstlendiği III. Richard, Ekim'de İstanbul'da gerçekleştireceği beş gösteri öncesinde, geçtiğimiz hafta sonu Yunanistan'da sahnelendi. Athens & Epidaurus Festivali kapsamında, 29, 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde, Atina'ya iki saat mesafedeki Epidauros Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen gösterilerde Kevin Spacey'nin yanı sıra Chandler Williams, Annabel Scholey ve Gemma Jones da oyunculuklarıyla büyük ilgi topladı. Epidauros Tiyatrosu'na üç gün boyunca, 40 derece sıcaklığa ve Atina'ya yaklaşık 150 kilometre mesafeye aldırmayan 27 bin ziyaretçi, Yunanistan'ın dört bir yanından geldi.

Milattan önce 4. yüzyılda yapılmış, Antik Yunan'ın en önemli hastane-tapınak ve şifa merkezlerinden Epidauros Tiyatrosu, Athens & Epidaurus Festivali'nin en büyük ve en güzel mekânlarından... 15 bin kişi kapasiteli bu antik tiyatro, III. Richard oyununun sahne tasarımı nedeniyle, bir temsilde 9 bin kişiyi ağırlayabildi. Oyunun iki gece olarak planlanan Yunanistan ayağı, yoğun ilgi üzerine bir gece daha uzatıldı.

III. Richard, Londra, Hong Kong ve İspanya'daki gösterilerinin ardından Ekim ayında beş özel gösteri için İstanbul'a gelecek. Kevin Spacey ve ekibi 5 Ekim Çarşamba, 6 Ekim Perşembe, 7 Ekim Cuma, 8 Ekim Cumartesi ve 9 Ekim Pazar akşamları saat 20.30'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne konuk olacak. İstanbul'un ardından, Pekin, Singapur ve Sydney'i ziyaret edecek oyun, 2012 yılıyla birlikte New York'taki Brooklyn Müzik Akademisi'nde (BAM) gerçekleştirilecek performanslarla turneye devam edecek.

III. Richard, İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nın yanı sıra Atina & Epidaurus Festivali, Centro Niemeyer İspanya, Hong Kong Sanat Festivali, Kay&Mc Lean Productions, ve Singapur Repertuar Tiyatrosu partnerliğinde gerçekleştiriliyor. Üç yıl boyunca uluslararası seyirciyle buluşacak büyük ölçekli, klasik tiyatro oyunları üretmek amacıyla Old Vic, BAM ve Neal Street'in ortak yapımı olarak hayata geçirilen The Bridge Project'in sponsorluğunu Bank of America Merrill Lynch üstleniyor.

The Bridge Project kapsamında, İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) ve İstanbul Şehir Tiyatroları ortaklığında, Vodafone Red sponsorluğunda gerçekleştirilecek III. Richard'ın İstanbul'daki gösterilerinin biletleri Ağustos ayında Biletix satış sistemi ve İKSV'den satışa çıkarılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ekim Ayında İstanbul'da Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi
    14:23 Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Mahalle Muhtarları Derneği'nin başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi. Dernek binasında gerçekleştirilen seçimde, 60 mahalle muhtarı katılım gösterdi. Gönültaş, seçim sonrası birlik ve beraberlik mesajları vererek, Akçadağ'a hizmet etmeyi öncelikli hedefleri arasında belirtti.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı
    14:22 Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan Şehitler Haftası dolayısıyla Şehitliği'nde temizlik yapan lise öğrencileri, şehit mezarlarını sulayarak dua etti. Etkinlikte öğrencilere milli ve manevi duygular aşılanırken, şehitlere vefa ve minnet duyguları ifade edildi.

  • Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nden 3 kedi ve 1 köpek daha sahiplendirildi
    14:20 Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi'nden 3 kedi ve 1 köpek daha sahiplendirildi

    Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, binlerce sokak hayvanını sahiplendirerek örnek olmaya devam ediyor. Merkezde bakımları yapılan 3 kedi ve 1 köpek daha sıcak yuvalara kavuşturuldu. Sahiplendirme konusunda bilgi almak isteyenler ise Doğal Yaşam Merkezi'ne ulaşabilirler.

  • Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu
    14:19 Berlin'de Dimitri Kantemir'in Müziğiyle Doğuyla Batı Buluştu

    Almanya'nın başkenti Berlin'de Rumen asıllı tarihçi, yazar ve müzisyen Dimitri Kantemir'in bestelediği eserlerden oluşan bir konser programı gerçekleştirildi. Konserde, 17. yüzyıl Moldova bölgesinin türkülerini ve halk müziğini içeren zengin bir repertuvar sunuldu. Konsere katılanlar arasında Alman tarih ve müzik severlerin yanı sıra Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da yer aldı. Kantemir'in Osmanlı dönemindeki önemi ve bestelerinin notaya dökülmesi vurgulandı.


Advertisement