Ekin 24 Saatte 6 Bin Judo Atışı Yapacak - Son Dakika
Spor

Ekin 24 Saatte 6 Bin Judo Atışı Yapacak

Ekin 24 Saatte 6 Bin Judo Atışı Yapacak

Emekli SAT komandosu Ekin, Türkiye'de judoya ilgiyi artırmak için 24 saatte hiç durmadan, 6 bin kez judo atışı yapacak.

11.07.2012 10:21  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli SAT komandosu 69 yaşındaki Namık Ekin, Türkiye'de judo sporuna ilgiyi artırmak için 24 saatte hiç durmadan, 6 bin kez judo tekniğiyle atış yapacak. Ekin, 15 saniyede bir üzerine gelecek judocuları, yere yıkarak yeni bir rekora imza atmayı planlıyor.

Namık Ekin, Türkiye Judo Federasyonu'nun 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 14-15 Temmuz tarihlerinde Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılacak 26. Boğaziçi Büyükler Avrupa Kupası öncesinde, judo alanında bir rekor denemesi yapacak. Türkiye'nin ilk judocularından olan Ekin, 24 saat hiç durmadan 6 bin kez judo tekniğiyle atış yapacak. Uluslararası hakemin izleyeceği Ekin'in rekor denemesine 200 judocu dönüşümlü olarak katılacak. 13'üncü rekor denemesini yapacağını belirten Ekin, rekor denemesi sırasında hiç ara vermeyeceğini, zaman zaman vitamin, mineral ve aminoasit takviyesi alacağını söyledi.

Yeni bir rekor kırmak için, judonun tanıtılması için büyük bir fırsat olacağını belirten Namık Ekin, "Sırtımda büyük bir yükün olduğuna inanıyorum" dedi.

Yeni bir oluşum içinde olduklarını hatırlatan Namık Ekin, "Dünya rekorları kırma ve tasdikleme cemiyeti kuruluyor. En çok rekor sahibi olan birisi benim. 12 tane var. Bu rekorları tasdik eden Guiness ticari şirket. 4 bin 500 paund vermeden size sertifika vermiyor. Biz buna Avrupalılar, Kanada ve Amerika'daki sporcu arkadaşlar karşıyız. Atık buna para vermeden rekor kırabileceksiniz. Türkiye'de temsilci olarak beni seçtiler. Gençlere tavsiye ederim eskiden para verilerek kırılıyordu, biz onları Çanakkale'de kendi tarih kitaplarına yazmıştık şimdi kendi kitabımızı kendimiz yazıyoruz" diye konuştu.

Ocak ayından itibaren, Taksim'de 10 gün akvuryumda kalacağını ifade eden Namık Ekin, "10 gün kalsam 100 bin TL İngiliz'e paramı vereceğiz. Ticari Guiness şirketinin hegomanyasına son vermek istiyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ekin 24 Saatte 6 Bin Judo Atışı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement