Ekin tarlasına doğan buzağı dron ile bulundu - Son Dakika
Yaşam

Ekin tarlasına doğan buzağı dron ile bulundu

Manisa'nın Kula ilçesinde kaybolan ineğinin doğum yaptığını fark eden çiftçi, dron ile yardım isteyerek ekin tarlasında bulunan buzağıyı buldu. Buzağıyı bulan fotoğrafçı esnafının ismi ise yeni doğan buzağıya verildi.

02.06.2023 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekin tarlasına doğan buzağı dron ile bulundu

Dron ile buzağısını bulan fotoğrafçının ismini buzağıya verdi

MANİSA - Manisa'nın Kula ilçesinde otlatırken kaybolan ineğinin doğum yaptığını fark edip fotoğrafçı bir esnaftan dron ile yardım isteyen çiftçi, ineğin doğurduğu buzağıyı ekin tarlasında buldu. Çiftçi, ekin tarlasında bulunan ve ortaya renkli görüntüler çıkaran buzağıyı bulan fotoğrafçı esnafının ismini yeni doğan buzağıya verdi.

Kula ilçesine bağlı kırsal Şeritli Mahallesi'nde çiftçilik yapan mahalle muhtarı Abdurrahman Güraslan, geçtiğimiz günlerde evinin yakınlarındaki tarlalarda büyükbaş hayvanlarını otlatırken, doğumu yakın olan ineğinin kaybolduğunu fark etti. Akşamına eve geldikten sonra ineğinin de geldiğini, ancak doğum yapmış olmasına rağmen yanında buzağısının olmadığını fark eden muhtar Güraslan, yakın çevrede göz ile yaptığı aramada buzağıyı bulamadı. İneğinin gün içerisinde evden ayrılarak sürekli olarak bir bölgeye gidip geldiğini fark eden muhtar Güraslan, kuşbakışı aramanın daha faydalı olacağını düşündü. Dron ile arama yapmak için fotoğrafçı esnafı Ferdi Can Çoraplı'dan destek isteyen çiftçi, ineğin sürekli olarak gidip geldiği bölgede buzağıyı bulmak için yoğunlaştı.

Konuyu duyar duymaz harekete geçen ve bölgede dronu havalandıran fotoğrafçı Ferdi Can Çoraplı, yüksek uçuş yaptığında ekinlerin büyük olmasından dolayı buzağıyı bulamadı. İneğin evden ayrılmasını bekleyip dron ile havadan takip yapan Çoraplı, evin yakınlarındaki bir ekin tarlasında bir buzağı olduğunu tespit etti. Muhtar Güraslan, dron ile tespit edilen buzağıyı hayvanların arasına getirerek bakımlarını yapıp saman, yem ve mama verdi.

Dron ile buzağısını bulan fotoğrafçının ismini buzağıya verdi

Gelişen teknolojinin faydalarından yararlanıp buzağıyı bulan fotoğrafçı Ferdi Can Çoraplı'ya teşekkür eden Şeritli Mahalle Muhtarı Abdurrahman Güraslan, buzağıya fotoğrafçı gencin ismini verdi. Birkaç gün geçmesine rağmen ineğin buzağıyı beslemesinden dolayı sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren muhtar Güraslan, "İneğimizin kaybolduğunu fark ettik, ancak tarladaki ekinlerin yüksek olmasından dolayı ineği göremedik. Daha sonra eve gelen ineğin doğum yaptığını ve birkaç gün tarlaya gelip gittiğini fark ettim. Gözle yaptığımız aramada buzağıyı bulamadık. Daha sonra fotoğrafçı arkadaşımız Ferdi Can Çoraplı'dan yardım istedik. Dron ile arama yaptık ve sonucunda ekin tarlasının ortasında buzağımızı bulduk. İneğimizin ve buzağımızın sağlık durumu çok iyi. Ferdi Can kardeşimizden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

İnek ile buzağının etkileşimi buzağıyı hayata bağladı

Yüksek uçuş yaptığında yağışlı havadan dolayı yatan ekinler sebebiyle herhangi bir şey bulamadıklarını anlatan fotoğrafçı esnafı Ferdi Can Çoraplı, inek ile buzağının etkileşiminden faydalanıp alçak uçuş yöntemiyle buzağıyı bulup muhtar Güraslan'a teslim ettiklerini söyledi. Esnaf Çoraplı; "Kula'da düğün fotoğrafçılığı işi yapıyorum. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Şeritli Mahalle Muhtarı Abdurrahman Güraslan amcam aradı. Kaybolan buzağısı hakkında detaylı bir dron çalışması yapmamı istedi. Dronu havalandırdığımızda buzağıyı göremedik. Ekinler yağmur yağışından olayı yatmıştı, onun için biraz zorluk yaşadık. Yüksekten görüntü aldığımda bir şey belli olmuyordu. Sonrasında alçak uçuş yaparak yakından tarama yaptım. İneğin gün içinde gidip geldiği bölgeye yoğunlaştık ve inek ile buzağının arasındaki etkileşimden faydalanarak buzağıyı bulduk. Hem ineği, hem de buzağıyı sağlıklı bir şekilde Abdurrahman Güraslan amcamıza teslim ettik" şeklinde konuştu.

Ekin tarlasına doğan buzağı dron ile bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ekin tarlasına doğan buzağı dron ile bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çankırı'da Ev Yangını: Ev Kullanılmaz Hale Geldi
    11:04 Çankırı'da Ev Yangını: Ev Kullanılmaz Hale Geldi

    Çankırı'nın Merkez ilçesine bağlı Handırı köyünde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda ev kullanılamaz hale gelirken, can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Akyazı'da tarla sürerken ayağını çapa makinesine kaptıran yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:02 Akyazı'da tarla sürerken ayağını çapa makinesine kaptıran yaşlı adam hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde tarla sürdüğü esnada ayağını çapa makinesine kaptırarak ağır yaralanan 75 yaşındaki Tacettin Başkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından yapılan müdahalelere rağmen Başkan kurtarılamadı. Cenazesi ise Akyazı Yongalık Civekdağı Mahallesi Camii'nde düzenlenecek cenaze namazının ardından defnedilecek.

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti
    10:56 Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yetişen badem ağaçları meyve vermeye başladı. Baharın habercisi olan çağlaları toplamak için Başaran köyünden bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol kat ederek bölgeye geldi. Günlerdir toplama çalışmalarını sürdüren gençler, hem satmak hem de yemek için çağla topluyor.

  • Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi
    10:52 Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi

    Afyonkarahisar, Türkiye'nin önemli kavşak kentlerinden biri olarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi yaşadı. Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olan geçişlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak kaymaklı ekmek kadayıfı, sucuk ve lokum gibi ürünler alışverişi yaptığı ifade edildi.

  • Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını söndürüldü
    10:50 Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını söndürüldü

    Hatay'ın Kumlu İlçesi'nde meydana gelen bahçe yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı ve soğutma çalışmaları gerçekleştirdi.

  • Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor
    10:46 Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyeri zarar gören çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları
    10:45 Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bayram sonrası yoğun temizlik çalışmaları yapıldı. Gölpazarı Belediyesi tarafından 9 günlük bayram tatili sonrası başlatılan detaylı temizlik çalışmaları ile sokaklar, caddeler temizleniyor. Gölpazarı'nda ana caddelerde bulunan yollar bol köpüklü sularla yıkanıyor. Ardından ise ilçe mezarlığında genel bakım yapılarak ot ve biçme işlemleri devam ediyor. Son olarak ise ilçe genelinde bulunan çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl'den karavancılara güzel haber
    10:44 Bilecik Valisi Şefik Aygöl'den karavancılara güzel haber

    Bilecik Pelitözü Gölpark'ta bulunan karavancılar ile bir araya gelen Vali Aygöl, akşam çayında hem güzel haberi duyurdu hem de sohbet etti. Vali Aygöl, Gölpark'ta bölgenin en güzel karavan alanlarından birini oluşturduklarını ve yakında halkla buluşturacaklarını belirtti.

  • Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın
    10:39 Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan bir iki katlı binanın çatı katında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu. Yangın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, çıkış nedeni yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.


Advertisement