Ekmeğe Yüzde 15 Zam - Son Dakika
Ekonomi

Ekmeğe Yüzde 15 Zam

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, kilogramı 5 lira olan ekmek fiyatına yüzde 15 zam yapılarak 5 lira 75 kuruş olacağını açıkladı.

26.07.2018 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, kilogramı 5 lira olan ekmek fiyatına yüzde 15 zam yapılarak 5 lira 75 kuruş olacağını açıkladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, kilogramı 5 lira olan ekmek fiyatında yüzde 15'lik bir zamma gidilerek ekmeğin kilogramının azami 5 lira 75 kuruştan satılacağını bildirdi. Yüzde 15'lik zammın illerdeki maliyet hesaplarına göre yapılacağını ve ekmek kilogram fiyatlarının Türkiye'nin hiçbir yerinde 5 lira 75 kuruşun üstünde olmayacağını vurgulayan Balcı, "Bugün itibariyle odalarımıza bir genelge göndereceğiz. İllerde komisyonlar bunu değerlendirecek ve federasyonumuza görüş olarak gönderecekler. Görüşümüz alındıktan sonra ilgili bakanlık olan Ticaret Bakanlığından görüş alınacak ve ondan sonra fiyat belirlenecek. Bunun yürürlüğe girmesi bir ayı bulacaktır. Bu fiyat artışının geçmiş yıllarda olduğu gibi uzun ömürlü olmasını temenni ediyoruz. Bu ay sonu itibariyle hasadın yüzde 80'i tamamlanmış oluyor ve akabinde un fiyatlarında bir değişiklik söz konusu olursa Toprak Mahsulleri Ofisi'nin gerekli müdahaleyi yapmasını bekleyeceğiz" dedi.

Kaliteli ekmeğin muhafaza edilmesi, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ekmek üretiminin gerçekleştirilmesi amacıyla zorunlu olarak bu fiyat artışının gerçekleştirileceğini söyleyen Balcı, "Esnafın daha fazla dayanacak gücü kalmadı, biz bunda ısrar edecek olursak yakın zamanda ekmekteki kalitenin bozulduğunu göreceğiz. Yaklaşık 2.5 yıl sonunda yapılan yüzde 15'lik fiyat artışının makul olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekmek fiyatlarının illere göre farklılık gösterebileceğini söyleyen Balcı, "İlla bütün illerde yüzde 15 artış olacak diye bir şey söz konusu değildir. Hiçbir yerde yüzde 15'in üzerinde bir fiyat artışı olmamış olacak. Kilogram fiyatı da 5 lira 75 kuruşu geçmemiş olacak. Örneğin; Ankara'da 200 gram ekmek 1 lira. Dolayısıyla kilogramı 5 liraya denk geliyor. Eğer Ankara'daki esnafımız ekmek fiyatını 1,25 olarak belirlemek istiyor ve buda 220 gram olacaksa yüzde 13,5 bir artış olmuş oluyor. Eğer 210 gram olarak belirlerse o zaman da yüzde 15 artış olmuş olur. Ayarlanan gram kesinlikle 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak" açıklamasını yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement