'Ekmek Ödüllü' Şiir Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

'Ekmek Ödüllü' Şiir Yarışması Sonuçlandı

\'Ekmek Ödüllü\' Şiir Yarışması Sonuçlandı

Osmaniye'de Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından 15 yıldan bu yana düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması' sonuçlandı.

28.04.2012 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından 15 yıldan bu yana düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması' sonuçlandı.

Yarışmada dereceye girenlere ekmeğin yanı sıra karanfil, kitap ve kalem hediye edildi.

Karaoğlanoğlu Parkı'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, '15. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'na bu yıl Türkiye'nin 18 ilinden toplam 138 kişinin katıldığı bilgisini verdi. Bardak, şiir yarışmasını hem Osmaniye'nin adını duyurmak, hem de Türkiye'nin değişik illerindeki şiir sevenleri Osmaniye'de bir araya getirmek amacıyla düzenlediklerini dile getirdi. "Her şeyden önce emeğe değer vermek gerektiği düşüncesi ile yarışmamızın adını 'Ekmek Ödüllü' yaptık" diyen Bardak, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Kültür ve sanatla uğraşan insanlar ekonomiye değil, güzelliklere değer verir. Bir emeğin karşılığının ekmek olduğunu düşünerek, yarışmamıza katılan tüm yarışmacılara ekmek veriyoruz. Ayrıca bir anısı olarak katılım belgesi, okumayı teşvik için kitap, sevgiyi ifade eden karanfil ve başka şiirler yazmaları için de kalem veriyoruz."

Bu yılki yarışmaya 18 ilden katılım olduğunu, gönderilen şiirlerin 5 kişilik jüri tarafından değerlendirildiğini anlatan Bardak, "Şiirler kesinlikle birbirini tanımayan jüri ve sadece rumuzlar üzerinden değerlendirildi. Hiçbir yarışmacıya haksızlık olmamasına dikkat edildi" ifadesini kullandı.

Yarışmada, Osmaniyeli olup vefat eden kültür, sanat ve gazetecilik alanlarında hizmet etmiş 10 kişi anısına ilk 10 dereceye girenlere değişik hediyeler verildiğini hatırlatan Bardak, "Bu yılki yarışmada birinciliği Kilis'ten 'Tadı Yok Hercai Menekşe' adlı şiiri ile Alpaslan Akdağ, ikinciliği Osmaniye'den 'Maziye Yolculuk' şiiri ile İsmet Develioğlu, üçüncülüğü de İstanbul Bakırköy'den 'Gülşeni Aşk Rüyası' şiiri ile Gülşen Şender layık görüldü. Dereceye girenleri ve yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm yarışmacıları kutluyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmaya katılan herkese ekmek, katılım belgesi, kitabın yanı sıra karanfil ve kalem verildi. Ayrıca ilk 10 dereceye giren yarışmacılara da bu ödüller ile birlikte değişik hediyeler takdim edildi. Öte yandan, '15. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması Ödül Töreni'ne Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur'u yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda şiir sever katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Ekmek Ödüllü' Şiir Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement